Eggebyträffen 10/10 2021

Publicerat 2021-10-16 (Text: Tina Schönbeck. Text & Bild: Tina Schönbeck, Johan Forsström )

Äntligen, efter nästan 2år av uppehåll var det åter dags för Eggebyträffen, UVPSK’s årliga fälttävling på bana som går av stapeln varje höst. Vi hade väldig tur med vädret med lite fantasi sken även solen över skjutvallarna och doften av krut och grillad korv spreds över banan.

Det verkar finnas en stark längtan att komma ut och tävla igen efter snart 2 år utan externa tävlingar, då platserna tog slut efter 1,5 dag. Pga. pandemins restriktioner var deltagarantalet kraftigt reducerat, men 137st lyckades ändå knipa en åtråvärd startplats.

Dagens tävlingsledare var Erik Täfvander som hade fått till en riktigt rolig och utmanande bana, tillsammans med alla frivilliga funktionärer blev det en väldigt bra tävling.

Totalt kom 132 tävlingssugna skyttar, det blev 212 starter fördelat på 55 patruller. Alla klasser och vapengrupper var representerade även om det var lite tunt i damklasserna och bland våra juniorer, men vi hoppas på en bättre uppslutning nästa år. Anmärkningsvärt är dock att endast 3 st skyttar skör fullt och dessa var Jim Forsberg och Johan Gustavsson i Klass 3C samt Jan Arnström i Klass 3R resterande vinnare i respektive klass finner Ni på klubbens hemsida UVPSK.se 

 


Skjutledare Björn Holm och Andreas Arnoldsson görs sig redo för första arbetspasset


Skyttar inväntar "Patrull fram"


Skyttar förbereder sig 


Skjutledarbåset


Tävlingarna har startat


Tävlingsledare Erik Täfvander inspekterar banan


Skyttar på Bana 3


Många olika vapen syntes på banan denna dag,
bl.a. denna fina CZ TSO tillhörande Shahab Shahabi, UVPSK