Militärsnabb på Grimsta

Publicerat 2021-09-11 (av Nils-Anders Ekberg)

”Det viktigaste är att det blir en tävling.” Det var ledordet för SAPK:s kretstävling i Militär Snabbmatch på Grimsta den 5 september. Datumet var egentligen vikt för kretsmästerskap i denna trevliga skytteform, men sådana har vi inte i Stockholm i år. Grimstabanan var också bara öppen på varannan plats, så det blev konkurrens om att få vara med i alla fall för de som ville skjuta mer än en start. SAPK valde ändå att se glaset som halvfullt. 100 skyttar kunde beredas plats, och av dessa så dök 98 upp.

Det visade sig, när dagen summerades, att alla skyttar inte ägnat pandemiavbrottet åt att sortera sin frimärkssamling. Jan Arnströms frimärken ligger nog i en hög, för 571 i Revolver tyder på träning, liksom Stefan Karleboms 569 i A och Pelle Carlssons 573 i B. Bästa C-skytt totalt var Liselott Såmark på 566. Eftersom det inte var ett mästerskap behöver vi inte fundera på om något var rekord.
 

A

Stefan Carlebom

Tyresö Skf

N9

569

B

Pelle Carlsson

Lövsta Skf

Ma32R

573

R

Jan Arnström

Roslagens PS

SW32R

571

Erik Täfvander

Upplands Väsby Psk

SSP

564

VÄC

Jan-Åke Lindström

Roslagens PS

SAKO

546

VYC

Per Larsén

Södertälje PK

Pa

541

Liselott Såmark

Stockholmspolisens Skf

Un

566

 Grimstabanan välklippt och fin  (foto: Magnus)Ringrost? Kaliber 45 ACP, 1/10 sekund för sent  (foto: författaren)Ringrost nr 2? Dagens skjutledare med Skjuthandboken uppslagen  (foto: Magnus)Ingen ringrost. Skyttar med varierande skjutställning. Bara det fungerar  (foto: Magnus)Ingen ringsrost på den administrativa avdelningen heller. Adam Jacobsson och Klas Hammar  (foto: Magnus)