NYBÖRJARSKJUTNING 2021

Publicerat 2021-09-17 (av Göran Palm, tävlingsledare)

Söndagen den 12 september arrangerade Stockholmspolisens Skf årets nybörjartävling på uppdrag av skyttekretsen. Behöriga att deltaga var de som genomgått utbildning under 2020 och 2021.
 

För att kunna följa restriktionerna kring pandemin stod vi på varannan plats under precisionskyttet. Hallen har 50 platser vilket gjorde att vi kunde skjuta med 25 skyttar per skjutlag. Maxantalet tävlande sattes således till 50 st. Det visade sig räcka då 45 st anmälde sig. En förklaringen till det relativt låga deltagarantalet är nog att flertalet föreningar hållit upp med nybörjarutbildningen under pandemin. Efter några sena avhopp blev det totalt 40 startande i fält och 41 i precision. Väderprognosen för söndagen såg länge trist ut med massor av regn men på tävlingsdagen var vädret mycket behagligt och de första regndropparna kom på eftermiddagen då tävlingarna var avklarade. 
 
I Precisionsskjutningen segrade Henrik Svanberg, Uppl.Väsby på fina 277 poäng. Tvåa blev Kim Lindblom, Stockholmspolisen följt av Jimmy Oldemar, Gripen, båda fick ihop 273 poäng. I fältskjutningen som genomfördes som poängfältskjutning tog Upplands Väsby en dubbelseger genom Shabab Shahabi och Henrik Svanberg. Shabab sköt 53 poäng av 54 poäng som var max. Tvåan Henrik sköt 50 poäng, en poäng före trean Benjamin Enwia från Katarina. 
 
Totalt deltog skyttar från 13 olika klubbar och tävlingarna kunde genomföras på ett smidigt och corona-säkert sätt!
 

 
Skyttar på varannan plats under precisionsskyttet  (foto: Göran Palm)


Skyttar under fältskyttemomentet  (foto: Göran Palm)


Prispallen i fält  (foto: Michaela Hägbom)


Prispallen i precision  (foto: Michaela Hägbom)


Glada funktionärer från Stockholmspolisens Skf  (foto: Michaela Hägbom)