Håtunahösten, lördagen 1/10.

Publicerat 2022-10-11 (Olle Gustafsson & Tom Jansson)

Lördagen den 1 oktober anordnade Håtuna Pistol och Sportskytteklubb sin precisionstävling Håtunahösten. Förutsättningarna för tävlingen var utmärkta. Vädret kunde man inte klaga på och arrangörerna hade gjort sitt bästa för att alla skulle trivas.

 

Vädret var bra, i fiket fanns det smaskiga ägg/bacon mackor och gott om kokt korv och kaffe. Helt enkelt var förhållandena bästa tänkbara.
Redan vid halv åtta tiden hade funktionärerna  börjat att droppa in. Nu skulle allt förberedas och fixas så det var klar till första skjutlaget klockan nio.
 

Klockan blev nio, ett gäng duktiga skyttar tog plats i skjuthallen och snart började skotten knalla. Nu var Håtunahösten igång. Markörer, skjutledare, serveringspersonal och alla andra som behövs för att få en tävling att fungera gjorde sitt bästa för att de tävlande skulle få bra dag på banan.


Två 50 poängare blev under dagen, Richard J. en av Håtuna Pssk´s duktiga nybörjarskyttar och Gary N. från UHF Uppsala sköt varsin 50:a. Patrik S. Lövsta Skf tog hem en överlägsen seger i vapengrupp C. I vapengrupp B vann Peter W. Stockholmspolisens Skf  , Segern i vapengrupp A gick till Mikael B. Stockholmspolisens Skf. Allt flöt på bra, både funktionärer och skyttar hade en trevlig dag med skytte och många skratt.


Håtuna pssk tackar alla glada människor och hälsar dem välkomna till Håtunaleken 2023.

 

/ Håtunagänget