Revolverfälten 30 år!

Publicerat 2022-10-08 (Anders Eklund)

I årets upplaga av revolverfälten och tillika Kretsmästerskap i revolver firade vi dessutom 30-års jubileum. 1992 arrangerades det första revolver-kretsmästerskapet på Lövsta.
 

1992 arrangerades det första revolver-kretsmästerskapet på Lövsta då av Spånga-Hässelby PK (som senare tillsammans med Sundbybergs PK bildade Lövsta Skf), för att fira detta dammades den första banan från 1992 av och anpassades för dagens förutsättningar då skjutterrängen inte exakt är densamma som den var då.

Dom gamla resultaten från 1992 fanns också att beskåda vid sekretariatet och många kände igen sitt eget och andras namn. ”oj, sköt han för den klubben då”
1992 sköt ingen fullt på Revolvervarvet men i årets upplaga så lyckades hela 7 skyttar skjuta fullt.

Tyvärr hade vi vädrets makter emot oss och det var både regnskurar och molnigt. Vi får skylla på ÖSM som tog vår planerade helg och allt det fina vädret!

Dessutom drogs vi med förseningar i dom första patrullerna då varvet nästan tog 2 timmar och skyttarna fick med andan i halsen gå ut på sitt nästa varv medan eftermiddagens skyttar tog varvet på 1:20.
Tyvärr lider vi av våra begränsade skjuttider 9-15 och har inte möjlighet att skapa allt för mycket luft i programmet.

 


Första station på rullbommen som fick agera uppdykande/försvinnande.


Station två på långhållet med halvfigurer jubiléet till ära, det var vanligare att skjuta
på militära figurer då än det är idag.

 


Skyttarna som sköt fullt radade upp sig för en spännande och intensiv särskjutning!

 

Vid särskjutningen fick vi tacka 3 skyttar efter dom två första initiala omgångarna och fortsatte med 4st som hade samma antal träff. Efter tredje omgången var det klart att det var 2 skyttar som skulle göra upp om Guld och Silver samt två skyttar om Brons och 4:e plats. Guld och silver var klart efter den följande omgången medan kampen om bronset inte riktigt var klart och skyttarna fick backa bakåt och skjuta isär från längre avstånd. Med 5 minuters marginal till kl15 och skjutförbud var särskjutningen över och vi hade ett resultat!


Den spännande kampen om bronset!


Han som sköt bäst av alla!


Kretsmästare och Guld Jim Forsberg, Silver Thomas Karlsson, Brons Thomas Hämäläinen

 

Skyttarna fick även en jubileums Lövsta medalj med inskriptionen ”Revolverfälten 30år 1992-2022”.
Vi tackar alla skyttar som kom och tävlade och alla funktionärer samt ett extra tack till Stockholmspolisens SF som tog en av våra stationer.

Hoppas att vi ses nästa år och att ännu fler kommer till tävlingen!

 

Mvh Anders Eklund / Tävlingsledare
Lövsta Skf