Kretsmästerskap och välgörenhet!

Publicerat 2022-09-17 (Daniel Kron)

Årets Kretsmästerskap i Precision B gick i blågula färger på Sanda Skyttecenter. Dock var det inte svenska flaggan det skulle representera, utan snarare våra hårt prövade vänner i Ukraina. Tävlingen gjorde nämligen samtidigt en insamling till UNHCR, för krigets offer.

 

Gripen Pk beslutade för länge sedan att intäkterna för detta arrangemang skulle gå till välgörande ändamål. Och vilket ändamål det skulle vara det här året stod tämligen klart i våras när Ukrainas befolkning plötsligt utsattes för krigets fasor från sitt grannland.

 

Till sin hjälp fick klubben även hjälp av PK Haningeskyttar, Österhaninge Skf, Stockholms Pistolskyttekrets och Haninge Kommun, som alla sponsrade på olika sätt. Skyttarna på plats kunde dessutom donera via både tävlingsarrangören, såväl som direkt till UNHCR via QR-koder som satt uppsatta överallt på tävlingsområdet.

 

Och det fanns gott om generositet blad skyttarna i kretsen. Vi hade även skyttar som inte kunde vara på plats, men ändå betalade in mer än en startavgift för ändamålet. Andra köpte 10-kronorskorvar för 200 kronor, eller bara swishade sina donationer rakt av.

 

Med ett glatt minusresultat för klubben (sponsring), så fick vi ihop 9050:- till UNHCR för Ukraina.

Skyttarna i kretsmästerskapet får sina prispengar enligt regelverket, men dessa donerades av skyttekretsen. Så vi alla i kretsen har faktiskt hjälpt till lite. Visst känns det bra att ha gjort något gott, och även visat upp skyttesporten som en tillgång i samhället.

 

 

Hur gick själva tävlingen då? Jodå, efter en finalomgång och en särskjutning om bronset så kunde vi utse Patrik Steffens från Lövsta som kretsmästare i Precision B. Patrik Ålander från Atlas Copco tig silvret, och Daniel Sallros från Nynäshamn knep bronset efter särskjutning.

 

Här nere följer en lite bildkavalkad från evenemanget. Stort tack till alla givmilda skyttar, glada funktionärer och hjälpsamma medsponsorer.

 

Mvh Daniel Kron


Glada funktionärer i startgroparna!


Pangelipang, vem har bäst nerver?


Spännande markering, något som behöver tolkas?


Glada medaljörer! Guld till Patrik Steffens, Lövsta,
silver till Patrik Ålander, Atlas Copco, och brons till Daniel Sallros, Nynäshamn.
Stort Grattis!