500-lappen - En sommarvarm tävlingsdag på Eggeby Skjutbana.


Lördagen 10 juni var det så återigen dags för den anrika precisionstävlingen 500-lappen på Eggeby skjutbana i Upplands Väsby, där de första fem skyttarna i varje skjutlag som skjuter 50 poäng belönas med 500 kr.

Tävlingsdagen bjöd på vackert sommarväder och till start kom 125 skyttar, alla med förhoppning att bärga en av de eftertraktade 500-lapparna under någon av dagens 173 starter.

Ankomstregistrering/invägning:


Under morgonen var det full fart i tävlingssekretariatet.
 


Björn Holm var beredd i invägningen.

 

Först ut att skjuta 50-poäng var Christer Stenqvist, Håtuna PSSK som i sin fjärde serie lyckades fästa alla fem skott i mitten av tavlan och med det kamma hem tävlingens allra första 500-lapp. Självklart blev det också klockringning för Christer och en rungande applåd från alla medskyttar och funktionärer.

Det skulle sedan dröja till skjutlag 3 innan fler 50-serier dök upp. Denna gång var det Roland Thorngren, Trosa PK och Patrik Steffens, Lövsta Skytteförening som satte var sin 50 poängare. Även denna gång kunde de lyckliga skyttarna byta sina signerade speglar mot var sin 500-lapp och även denna gång uppmärksammades det förstås med klockringning och en rungande applåd.
 


I skjuthallen rådde det full koncentration i jakten på de eftertraktade 500-lapparna.
 


Markering och byte av spegel inför en ny serie.

 

Det såg sedan ut som om det inte skulle bli några fler 500-lappar utdelade men i allra sista serien i sista skjutlaget så slog Peter Wengström Stockholmspolisens Skytteförening till och gav skjutledaren ännu en anledning att ringa i klockan och utnämna även Peter som lycklig mottagare av 500 kr.


Tre av de totalt fyra lyckliga vinnarna av varsin 500-lapp.
F.v. Peter Wengström Stockholms Polisens Skytteförening,
Patrik Steffens Lövsta Skytteförening och Roland Thorngren Trosa PK.

 

Upplands Väsby PSK tackar alla skyttar och funktionärer för goda insatser och för en trevlig tävlingsdag på Eggeby!