Vår-Ackuratessen

Trots vädret var det en lyckad tävlingsdag med många glada miner både från funktionärer och tävlingens deltagare. Tidtabellen med dess mellanrum skapade en trevlig lunchtid och fördröjningar lyckades i stort undvikas.

I vapenkontrollen hade vi två nyexaminerade tillsammans med en erfaren veteran som smidigt jobbade igenom den inströmmande kön av taggade skyttar. I skjuthallen, för första skjutlagets första serie, blev det en ringrostig start när sportskyttekommandot “START!” utropades istället för kommandot “ELD!”, några sekunder av förvirring slutade med ett gott skratt. Rosersberg PK har inte haft såna här stora tävlingsarrangemang på flera år på grund av en generationsskifte, vi är därför nya till att arrangera och misstag händer.

Vi vill uppmärksamma dagens bäste skytt, Markus Attsäter från Upplands Väsby PSK som kammade hem guldplatsen i 1A och 1B samt tog en andraplats i 1C, tre starter med strålande placeringar. Även vill vi lyfta fram Håkan Sköld från Bromma PK som var tävlingsdagens enda skytt som lyckades klämma in en 50p-serie och även sköt dagens bästa resultat i vapengruppen C.

Tävlingen fick ihop 113 skjutna starter och föreningen med flest deltagare var Huddinge JVF som hade sammanlagt 22 starter. Rosersberg PK är väldigt nöjda och imponerade att tävlingen ökade så mycket i deltagande från föregående höst, när vi anordnade den första Ackuratessen någonsin. På den tävlingen hade vi endast 52st skjutna starter.

Läror vi vill delge till andra föreningar är att skapa en tydlig reservlista och fundera på hur ändringen ska kommuniceras till skjuthallen. Vi hade uppkommande problem med att fylla i avhopp och kunde stundtals orsaka förvirring. Om ni är nya till tävlingsarrangemang som vår förening så är det ett område man lätt missar i planeringen. Här kommer vi förbättra oss till nästa tävling.


Foto: John Gustafsson "Alla tavlor på plats!"


Foto: Mario Nordin "MARKERA!"


Foto: Mario Nordin "Här skjuts det för fullt"