Kretsmästerskap R på Lövsta

Publicerat 2023-10-09 (av Anders Eklund)

I år var det gott om tävlande 153 tävlande och 221 starter och 22 klubbar hittade till årets fältskjutning på Lövsta och tillika kretsmästerskap i revolver.

 


Solen sken och det smattrade i skogen, kan det bli bättre?

25st skjutlag gick runt banan på Lövsta, utmanande pga begränsade skjuttider från kl 9 fram till kl 15. Allt flöt på bra under dagen, en hel del nervösa nya stationschefer på stationerna men dom skötte sig galant, en mycket nöjd tävlingsledare kunde bara stå på sidan och se hur allt fortlöpte utan bekymmer. Jag vill passa på att tacka alla funktionärer (Lövsta + Stockholmspolisen) som ställde upp och jobbade!

Årets upplaga av tävlingen var svår, riktigt svår, många av stationerna var maxade i svårighetsgrad enligt skjuthandboken men trots detta så sköt många väldigt bra!

Bäst sköt Jim Forsberg och Thomas Beck som båda fyllde varvet och fick skjuta isär om guld och silver. I särskjutningen om brons hade vi 3st skyttar, Jens O’Konor, Thomas Hämäläinen och Torbjörn Hamrén.

Skyttarna radades upp framför en familjär figur Holger 3, vi startade med två skjutningar, en med stödhand och en utan. Därefter var det dags att kolla resultaten. Både Jim och Thomas hade en bom på dom 12 avlossade skotten. Däremot var det avgjort direkt om bronset då Torbjörn missade 2 skott, Thomas missade 1 skott men Jens fyllde med 12 träff.

Guld och Silver skyttarna fick backa en bit och vi fortsatte utan stödhand. Där fokuserade Jim och knep guldet med 6 träff och Thomas hade ett skott som slank utanför den lilla röda pucken.


Rullbommen är en kär återkommande station på Lövsta, denna gång med 5 figurer.


En smet utanför – segraren står klar!
Foto: Lena Kröckel

Resultatet:
Guld – Jim Forsberg kretsmästare 2023
Silver – Thomas Beck
Brons – Jens O’Konor

Lag:
Guld – Atlas Copco PSK (Thomas Beck, Thomas Hämäläinen, Jens O’Konor)
Silver – Lövsta Skf (Niclas Blomgren, Peter Stålbrand, Torbjörn Hamrén)
Brons – Stockholmspolisens SF (Benny Östlund, Jonas Wetterström, Mikael Bengtsson)

Vi gratulerar åter igen Jim Forsberg som tog guldet för andra året i rad!


Glada medaljörer!


Lagmedaljörerna, något tunt då några redan lämnat och andra fortfarande höll på att packa ihop tävlingen.

Lövsta Skf och tävlingsledningen tackar alla stockholmskyttar som kom på tävlingen och välkomnar er och nya skyttar tillbaka nästa år!

Mvh
Anders Eklund / Kenneth Petersson