Kretsmästerskap och insats för våra medmänniskor!

Det här året genomfördes tävlingen på Pk Haningeskyttars bana, som upplät banan helt utan ersättning för att så mycket som möjligt skulle gå till välgörenheten.

I år var trycket större på det begränsade antalet platser, och tävlingen blev helt fullbokad. Återigen visade deltagarna på stor generositet, och swishade valfria belopp för korvarna och kaffet. Gripen Pk stod för alla inköp och utgifter, så klubben gick med några tusenlappar minus, precis som förra året. Tyvärr ville inte kretsen vara med och stötta ändamålet med prispengarna det här året, men trots det så ökade vi donationen med 35% mot förra året.


För en god sak!

12.333:- kunde vi skicka till UNHCR för krigets offer i Ukraina nu! Och samtidigt visade vi vår omgivning att vår skyttesport bidrar till något gott, och inte enbart tänker på sig själva. Det är aldrig fel med lite pluspoäng för vår sport i dagens samhällsklimat, när så många skjutbanor stängs ner av kommunerna.

Tävlingen fungerade utmärkt, väldigt proffsigt styrd av tävlingsledaren Joakim Blomberg tillsammans en hel armada av funktionärer från Gripen Pk. Arrangemanget var enkelt och fältmässigt, men skyttet fungerade utmärkt i PKHS mysiga och välskötta skjuthall.


Vapenkontroll och tillika ljugarbänk.


Enkel servering och ännu enklare prissättning. Sätt in vad du vill, allt gick till Ukraina!


Fulla skjutlag ...


... och glada skjutledare och funktionärer. En riktig feelgood-tävling!


Dubbla markörlag jobbade effektivt.


Stort intresse på prisutdelningen.


Proffsigt skött av tävlingsledare Joakim Blomberg.


Kretsmästare i år blev Christer Stenqvist, Håtuna Pssk.
Silvret gick till Thomas Dahlberg och bronset högg Mats Marmlind, Elitskyttesällskapet.

Handen Psk blev bästa lag, med ACPK på andra plats och Upplands Väsby Psk på tredje plats.

STORT TACK till Pk Haningeskyttar för lånet av banan, Gripens alla funktionärer, samt alla deltagarna som var så generösa vid insamlingen. Det värmer gott!

Mvh Danne Kron
Stolt medlem i Gripen Pk


Med en förhoppning att kriget snart tar slut!