Mälarskottet Höst 2023

 

Tävlingen var förlagd ett par veckor tidigare än vanligt men fick ändå gå under benämningen ”Höst”. Och vad rätt det hade kunnat bli. Väderprognosen talade om generösa mängder regn från 12-tiden, men vi hade tur. Vädergudarna var på vår sida och det blev i stort sett uppehåll hela dagen och till och med en strimma sol som tittade fram med jämna mellanrum.

 

Precis som vädret hade både tävlande och funktionärer vaknat på bästa möjliga sida och det blev en ytterst trevlig och väl fungerande dag.

 

Gemytlig uppladdning och samkväm mellan skjutlagen fanns som sig bör i kafeterian som även erbjöd marshmallowsgrillning.

 

Vad gäller det sportsliga blev det till slut 114 starter på 94 skyttar. Bäst resultat för dagen stod Christian Sternbrink från Salems PK för med 287 poäng. Mycket tajt i toppen, med ytterligare sju resultat över 280, där innertior avgjorde den inbördes ordningen. Men trots många höga poäng var det snålt med fullpoängare. Till slut kom den och då av hemmaskytten Martin Bollmark, som naturligtvis förärades av MPSs specialmedalj för 50p-serier.

 

För deltagarna som inte kände sig helt klara med skyttet för dagen fanns också möjligheten att fortsätta med gummisnoddsskytte. En kul, annorlunda skytteform som gärna får komma tillbaka fick vi höra!

 

Vi passar på att tipsa om pistolskytte.net som vi nu har testat i två tävlingar och tycker fungerar som utmärkt avlastning administrativt. Väl värt att testa.

 

Stort tack alla som kom & välkomna tillbaka!

 


Glada miner i vapenkontrollen


ELD!!!


 


Några av våra funktionärer.


I stort sett uppehåll.


Glatt på banan.


Markeringens sköna konst.


Resultatredovisning på g.


Andra chansen - gunnisnoddsskytte!