Svenska PPC Cupen, match 7 & 8
 
Cuptävling 7 och 8, helgen 22 och 23 april 2023, Tullinge (Hacksjöbanan).

Publicerat 2023-05-04 (Arne Liljegren)

Cuptävling 7 och 8 arrangerades i år av Stockholms Amatör Förening, den första PPC tävlingen i klubbens 130-åriga historia


En mycket lyckad premiär med strålande solsken på en förträffligt fina bana.

Onsdagen innan tävlingen läggs ett skjutförbud på hela anläggningen efter en inspektion av vallarna, ej godkänt stickdjup. Ett 10-tal medlemmar rycker ut på onsdagskvällen och gräver upp vallen på B25 och B50. Skjutförbundet hävs på torsdag och en ”lätt” stressad tävlingsledning kan andas ut.

För ett knappt år sedan tog vi beslut att arrangera tävling i PPC och hade då 2-3 skyttar med viss erfarenhet av att tävla i PPC. Vilket satte fokus under hösten och vintern att inleda arbetet med att utbilda, träna och planera inför tävlingen. På nyåret fick vi tillskott av två erfarna skyttar, viket underlättade.

Jag vill rikta ett speciellt tack till Michael Axell som bidragit med kunskaper och erfarenheter och tålmodigt svarat på mina frågor. Vilket ger en bra start i vårt engagemang att bidra med fyra cup-dagar per år till PPC Sverige.

Under lördagen (Cup 7) genomfördes det 98 starter för 39 skyttar från 12 klubbar, söndagen (Cup 8) hade något färre starter. Vi hade ett 10-tal nya skyttar inom PPC som gjorde sina första P1500-matcher.

Vi erbjöd sedvanlig förtäring av macka, varmkorv och dryck till de tävlande samt prövade ett nytt koncept med varm asiatisk mat i enkel buffé form. Mycket uppskattat av RO’s och tävlande. Inför septembers Cup-helg planeras det att erbjuda varm mat via bokningen.

Stort tack till alla inblandade.
 


 


 


 


 

Arne Liljegren
Tävlingsledare och Sekreterare i Pistolsektionen
Stockholms Amatör Förening