Mälarskottet Vår, 2024-04-20

 

Det blev en lite längre promenad än vanligt till vapenkontrollen då infarten till banan var avstängd och skyttarna fick parkera en bit bort. Inga sura miner över det utan en rask promenad i uppförsbacke blev en uppfriskande och värmande start innan skyttet i den 1-gradiga morgonkylan.

 

Nytt för i år var möjligheten att skjuta vapengrupp B (med restriktioner) och glädjande nog var det många som tog den chansen. Efter sedvanlig vapenkontroll och tillagd ammunitionskontroll kunde skyttarna ta en värmande korv och kopp kaffe i cafeterian. Förra årets succé gummisnoddsskytte var såklart också tillbaka. Med hjälp av cafeterians korvgrill och lite malplacerade infravärmare kunde man hålla sig något över djupfryst nivå inför skyttet. Sedan bar det av till skjuthallen – dags att prestera!

 

Om det var vädret som avskräckte eller ej kan vi låta vara osagt, men till slut blev det 140 starter av de 160 anmälda som genomfördes. Trots den kalla temperaturen så tittade i alla fall solen fram strax före skjutlag 4 skulle påbörjas vilket såklart var välkommet.  

 

Man hade ju kunnat tro att väderomständigheterna skulle påverka skyttarna, men intet så – vi fick under dagen se minst lika många fina resultat som vid tidigare, varmare Mälarskott. 

 

Fem fullpoängare (50 poäng) uppnåddes under dagen av Thomas Dahlberg, Atlas Copco, Daniel Sallros och Johan Fischer Holmström, Nynäshamns Allmänna, Henrik Svanberg, Upplands Väsby samt Niklas Bill, Mälarhöjden, vilka samtliga förärades MPSs 50p-jetong för denna bedrift. Thomas hamnade även överst på prispallen med dagens högsta resultat med 288 p med Daniel på andra plats (287 p, 6x) en innertia!! före Viktor Korshunov, Mälarhöjden på tredje (287p, 5x).

 

Det är alltid lika roligt att arrangera Mälarskotten och träffa både klubbkompisar och skyttevänner! Ett fantastiskt engagemang och glad samvaro från både funktionärer och tävlande. Och det är såklart också roligt att höra att många uppskattar arrangemanget – vi tackar för det. En stor eloge och tack till alla som ställer upp och bidrar för att åstadkomma detta!

 

Varmt välkomna tillbaka i höst!

 


Skjutledare Ulf Syvertsen visar MPSs 50-poängsjetong.


Nära skjuter ingen hare, men fina utstansningar blir det av .32 WC.

Skönt att värma händerna i kylan.

ÄNTLIGEN SOL!!