Reportage för PPC Cup 4 och 5 (helgen 20-21 april)

...... kvicksilvret kan gå åt vilket håll som helst. En vecka innan så ansåg SMHI att en 8–10 plusgrader är fullt möjligt, de ändrade sig med minst en grad för varje dag. Högsta temperaturen under helgen var en plusgrad och solen visade sig under 20 minuter. I övrigt iskall vind och lätt snöande.

Detta hindra dock inte skyttar, visst det var några avhopp men ett drygt 50-tal vågade sig ut och av dessa var cirka hälften som gjorde sina första starter inom PPC, de hade genomfört första delen i PPC kursen några veckor innan. De genomförde slutprovet med väl godkänt resultat och högt säkerhetsmedvetande trots bitande kyla. Stockholms Amatör Förening (SAF) genomförde för första gången tävlingen på B100 banan med maximalt 20 skyttar per start, och en start med bara nybörjare per dag. Allt flöt på bara och inga direkta överraskningar, vinden tog några speglar men omtänksamt nog bara under inskjutningen.

Tävlingsledningen vill rikta ett särskilt Tack till Thomas Beck och Jens O’Connor för deras stöd och vägledning tillsammans med flera erfarna PPC skyttar som agerade RO:s under nybörjar starten.

 

Tävlingsledningen