TRETTONDAGSSMÄLLEN

i Enköping
 
Publicerat 2008-01-07 (av Peter Siegel)

 

Roger Björkman blev bästa skytt totalt på årets första tävling, TRETTONDAGSSMÄLLEN i Enköping.

Roger, som hittills sköt för Bålsta, men från och med i år för Örebro Pssk, fick därmed Pk ENA:s eftertraktade guldmedalj. Även hans kompis i Bålsta, svenska mästaren Lars Wistedt, har nu bytt klubb.
 


Bästa skytt på Trettondagssmällen - Roger Björkman, Örebro

 

Örebro Pssk, som redan tidigare kunde ställa upp med lag av enbart landslagsskyttar och svenska mästare, har därmed fått ytterligare förstärkning med nya elitskyttar på toppnivå. Den redan mycket framgångsrika klubben i Örebro kommer därmed garanterad att vinna ännu fler lagsegrar på många tävlingar, inklusive kretsmästerskap, VSM och SM.

 

Näst bästa skytt, som fick en silvermedalj  på Trettondagssmällen, blev ordföranden i Rosersberg Pk, Jim Forsberg och bronset gick till redan nämnde, rutinerade Lars Wistedt.

 

Trettondagssmällen i Enköping är en rolig kombinationstävling i öppen fin- samt grovkaliberklass, bestående av två serier på precisionstavla (150 + 20 sek), två serier militär snabbmatch (10 + 8 sek) och två serier på en helmatchtavla (12 + 15 sek. Några sekunders tillägg i grovkaliber. Maximala poängen är totalt 320 i båda klasserna.

 

Först 2 serier precision, 150 + 20 sekunder ...
 

sedan 2 serier Militär Helmatch, 10 + 8 sekunder
 

och till slut, 2 serier på helmatchtavla, 12 + 15 sekunder, totalt max 320 poäng.

 

Finkaliberklassen vanns av Lars Wistedt med 292 poäng, flöjd av Jens Carlsson (287) och P-O Andersson (281). De första fyra skyttarna i prislistan i finkaliber kom från Örebro Pssk, vilket ger an antydan om den klubbens nuvarande förmåga.

 

I Grovkaliberklassen vann Roger Björkman med 290 poäng, följd av Jim Forsberg, Rosersberg, (289) och Lars Adsjö från Uppland Väsby (270). Men även här var det tre Örebroskyttar bland de första fem i resultatlistan.

Kretsnytt gratulerar totalvinnaren Roger Björkman, samt alla andra medaljörer på årets första tävling i Stor-Stockholm.

 

Jim Forsberg, silver - Roger Björkman, guld - Lars Wistedt, brons

 

GOD FORTSÄTTNING!