Roger vann med råge!
 
Publicerat 2008-03-17 (av Peter Siegel)

 

Roger Björkman, Örebro Pssk, lyckades som ingen annan på Uppsalakretsens första kretsfält i Dannemora! Roger sköt fullt i alla fyra vapengrupper, vann alltså C, A och R och kom trea i B. Inte en enda bom på hela 192 skott kan man lugnt kalla ”en lyckad dag på fältskyttebanan”!

 

Hela trehundra starter registrerade Björn Eriksson på fältskjutningen på Norråsens skjutbana i Dannemora och konkurrensen var stenhård. Trots det så lyckades Roger Björkman att vinna hela tre vapengrupper. Det finns många duktiga elitskyttar i Sverige, men det är ändå inte så många som klarar av att vinna tre vapengrupper av fyra på samma tävling! Roger var dessutom nära att vinna även den fjärde vapengruppen, men sköt tyvärr inte fullt så centrerad på poängmålet i B på sista station som i de andra tre vapengrupperna och kom då ”bara” på tredje plats av de tre skyttar som sköt fullt där.  

 

I vgrp B hade nämligen svenske mästaren Lars Wistedt högsta särskiljningspoäng (25 av 30) och lyckades därmed vinna den vapengruppen före Robert Råsbo och nämnde Roger Björkman.

 

Bästa dam blev Kickie Svedberg, Uppl. Väsby, i klass D2 som lyckades skjuta en träff bättre än vinnaren i D3, Ann-Luise Arktoft från Lövsta. Ann-Luise var dock inte ledsen för det och unnade Kickie den segern. – Roligt att Kickie har kommit upp på den nivån nu! Menade en sportslig Ann-Luise. Trevligt när skyttarna unnar varandra att vinna, det visar på riktig sportsmannaanda.

 

Helgen efter är det påsk och skyttarna kan då välja att antingen åka till Påsksmällen i Töreboda eller till Nolhotteträffen i Överby, söder om Strömstad. Båda fältskjutningar äger rum på annandag påsk.

 

GLAD PÅSK önskar kretsnytt.se!


Björn Eriksson välkomnade skyttarna och knappade in resultaten


Joakim Sidfäldt & Andreas Jacobsson kollade vapnen


Therese Tagerud ropade upp ...


... och delade ut förutsättningarna för Dannemora Ssk:s kretsfält.


10-manna patruller på kretsfält i Dannemora


Markering - dubbelhål eller ej?


R- & A-patrull på sista station - "Skjut så det ryker!"


Roger Björkman vann hela tre vapengrupper, C, A & R - Lars Wistedt vann B - Kickie Svedberg blev bästa dam.


Marie Gustavsson serverade kaffe och "avec" i klubbstugan!