Fullt ös på Faxan!
 
Publicerat 2008-02-11 (av Peter Siegel)

 

Hela 319 starter noterades det på årets första fält på Faxan i Uppsala den 10 februari 2008! Många var sugna att skjuta fält igen efter vinteruppehållet, t.o.m. Stockholmskretsens ordförande Christer Westin var där och prövade lyckan!

 


Anrik Sportskytteklubb i Uppsala arrangerade "Vinterfält på Faxan.
 

Uppsala Sportskytteklubb och Uppsalapolisen arrangerade årets första fältskjutning som samlade ovanligt många skyttar i år. Det var säkert både skyttarnas ”abstinensbesvär” och årets ”varma vinterväder” som bidrog till att arrangörerna kunde registrera hela 319 starter.

 


Anmälan på plats
 

Det var ”Anmälan på Plats” och redan vid åttatiden var det kö framför pistolskytteentusiasten Bertil Olssons lucka för anmälan, samt även i vapenkontrollen. Det gjorde dock inget för skyttarna ville ut och skjuta igen och var glada ändå, även om några fick vänta lite ibland.

 


SSF:s f.d. förbundskapten Bertil Olsson, registrerade deltagarna.
 

Lite ringrostigt kändes det nog för de flesta efter vinteruppehållet. Bara en enda skytt av 159 totalt i de olika klasserna i vapengrupp C lyckades skjuta fullt. En duktig skytt, en dam, sköt fullt i vgrp B, ingen i A, men däremot hela tre man i revolverklassen.

 

Dagens högsta resultat av alla vapengrupper presterades av flerfaldige svenske mästaren Thomas ”Sveriges bästa” Karlsson, som sköt fullt i R med 23 särskiljningspoäng. Fullt i R sköt också Robert Råsbo, Råsbo Psk, som hade 21 poäng och Magnus Blix från Lövsta Skf, 18 poäng.

 

 
Bäst igen - Thomas "Sveriges bästa" Karlsson
 

Bästa dam i finkaliber blev Linda Svensson från Uppsala HF med 47/26 och bästa dam totalt var Monica Hjertqvist, Tillberga, som lyckades skjuta fullt i vgrp B. Vapengrupp A vanns av Roger Norén från Sandviken med 46/26. I juniorklassen vann Joakim Jansson och bästa äldre veteran blev Rudolf Komarek från Össeby.

 


Bästa dam i vgrp C - Linda Svensson, UHF.
 

I klassen veteran yngre blixtrade kretsnytts skribent Basti Nauman till och knuffade ner undertecknad till en andra placering. MEN – vänta bara – hämnden är ljuv!

 

”Ringrostarna” i Ekebyboda nästa!
 


Fullt ös på Faxan!


Stockholms kretsordförande kritade - "bland annat"


Tack Bertil, vi kommer gärna igen! Sa Monika Hjertqvist, vinnaren i vgrp B.


Ingemar Andersson, Tillberga. Enda skytten som sköt fullt i vgrp C.