49:e Majtävlingen
 
Publicerat 2008-05-12 (av Peter Siegel)

 

”Majtävlingen” på våren har alltid varit en populär precisionsskjutning. Tidigare har Majtävlingen alltid arrangerats på Järvafältets skjutbanor, men sedan fältskytteterrängen och precisionsbanorna fick ge vika för bostadsbebyggelse flyttade Stockholms Allmänna Pistolklubb sin tävling till Grimsta. Då blev inte bara SAPK, utan hela 30 klubbar med ca 900 aktiva skyttar hemlösa, vilket var en ren katastrof för pistolskyttarna i Stockholm. Kommunen har än idag inte kunnat ordna med ersättningsbanor för de drabbade.

 

Årets Majtävling den 10 maj var den 49:e i ordningen och nästa år blir det troligen en stor Jubileumsskjutning. Skyttarna väntar med spänning på vad SAPK kommer att hitta på då. Någonting utöver det vanliga blir det säkert!

134 starter registrerades i år, 29 i vgrp A, 17 i B och 88 i vapengrupp C. Antalet skyttar kunde kanske ha varit lite högre, men det blir det säkert nästa år!

 

Bästa skytt i vgrp A med 285 poäng var Ulf Broman från Uppland Väsby. Bäst i vgrp B med 284 p blev klubbkompisen Lennart Rehnström som även vann klassen veteran yngre med 285 poäng.

I vgrp C3 segrade Conny Bjerkeng, Pk Haningeskyttar, med 285 poäng och 49 p som sista serie, före Emil Nord från samma klubb som också sköt 285, fast med 48 p som sista serie. På tredje plats kom Arne Betzén från Ballonbergets Skf med 284 poäng.

 

Bästa dam var Anne-Mari Virtanen, Katarina Psf, som sköt 284 poäng, veteran yngre vanns som redan nämd av Lennart Rehnström och bästa vet äldre var Stig Arksand, Katarina Psf.

 

Segrare i lag blev Katarina Psf lag 1 med Anne-Mari Virtanen, Stig Arksand och Peter Siegel före Bromma Pk och Katarina lag 2.

Majtävlingen var också ett ”generalprov” inför kretsmästerskapet i precision C som arrangeras på Grimsta söndagen den 18 maj 2008.

Kom ihåg, ni som inte är föranmälda och vill vara med ändå, det går även bra att anmäla sig på plats på tävlingsdagen!

 

LYCKA TILL!


Nils Anders Ekberg, SPSF:s tävlingskommitténs ordförande,
var skjutledare.


Anna Törnqvist, Lövsta, vägde in sin 22:a


Fullt i skjuthallen på Majtävlingen


"Skytteoptikern" Hasse Bark, Bromma Pk, missar aldrig Majtävlingen!


Lennart Rehnström, Uppl. Väsby, vann både vgrp B och veteran yngre