Ärtsoppa & punsch för 44:de gången!
 
Publicerat 2008-04-13 (av Peter Siegel)

 

Sedan år 1965 har det varit en oavbruten tradition för olika 10-mannalag från Nynäshamns APK och Katarina Pistolskytteförening att mötas i vänskapliga och trevliga klubbmatcher. Första matchen går som vanligt i Nynäshamn på våren, där Benny Bostedt och hans klubb efter en skjutning på sju serier serverar ärtsoppa och varm punsch. På returmatchen hemma hos Katarina på hösten är det kutym med ”delikat surströmming” med tillbehör.  

Där tillhandahåller man dock för ”säkerhets skull” även vanlig sill och strömming för dem som inte betraktar den norrländska delikatessen surströmming som ”människoföda”.

 

I år är det alltså 44:de gången lagen möts och Nynäshamn lyckades vinna den första matchen med siffrorna 3198 mot Katarinas 3177. Det var väl kanske inte så strålande resultat totalt denna gång, men lagen har skjutit mycket bra många gånger förr. Det viktigaste i dessa matcher är ju ändå inte ”att kvalificera sig till OS”, utan att mötas under trevliga former och att tillsammans inmundiga dessa svenska specialiteter efter de olika matcherna.

 

Bästa skytt i år var Nynäshamns Lars-Erik Myrberg som presterade respektabla 338 poäng. Bästa dam var Anne-Mari Virtanen från Katarina Psf, som helgen innan även blev svensk mästarinna i luftpistol på SM i Eskilstuna.

Efter ett fyrfaldigt HURRA för Nynäshamn väntar Katarina Psf:s skyttar nu bara på att få ta gruvlig revansch i returmatchen, den så kallade SURSTRÖMMINGSMATCHEN på Hacksjöbanan i augusti 2008.

Gemytligt, trevligt och roligt blir det garanterad igen!

 

Skyttarna från Nynäshamns Allmänna Pistolklubb och ...

 

... Katarina Pistolskytteförening möttes för 44:de året på rad.

 

NAPK kritade - KPSF noterade

 

Deltagarna i första klubbmatchen 2008 mellan NAPK och KPSF
(klicka på bilden för att få en förstoring)

 

I Nynäshamn är det tradition med ärtsoppa ...

 

... och naturligtvis också varm punsch!

 

Punsch - med eller utan % ?

 

- Tacka köksmästaren, det var även gott om fläsk i soppan!  Sa Staffan Lönnström.

 

Även punschen smakade mer ...  och mer ...

 

Bästa herre och samtidigt bästa skytt - Lars-Erik Myrberg, NAPK - 338 poäng.

 

Bästa dam, svenska mästarinnan i luftpistol 2008 - Anne-Mari Virtanen, KPSF.

 

- Skyttarna sa att de inte visste vad som var bäst - skjutningen, ärtsoppan eller punschen?

Viskade"kökspersonalen".