Össebyträffen 2008
 
Publicerat 2008-05-13 (av Peter Siegel)

 

Svettigt i dubbel bemärkelse var det på den populära fältskjutningen Össebyträffen den 11 maj 2008. På en ganska krävande bana och i strålande solsken med hela 25 graders ”sommarvärme” genomförde skyttarna totalt 336 starter. Förvånansvärd var dock att vapengrupp A samlade 50 % mer deltagare än den annars så omtyckta revolverklassen. I vgrp A startade nämligen så många som 90 skyttar mot bara 60 i R. I vgrp B var det 24, men den stora klassen C samlade hela 163 deltagare.

Dagen efter, på måndagen, sjönk temperaturen med 10 grader och vädret var tillbaka på en mer normal Majtemperatur.

 

I vgrp A lyckades Mikael Eriksson från Bålsta som enda skytt att skjuta fullt och vann därmed denna klass före Åke Nordin (47/24) och Thomas Beck (46/24). I vgrp B var det tre skyttar med 46 träffar. Segrare blev Katarina Psf:s äldre veteran Stig Arksand som hade 34 särskiljningspoäng, före Lennart Rehnström med 28 och Jan-Åke Lindström med 26 poäng.

 

I den stora finkaliberklassen, vgrp C3, lyckades tre skyttar att skjuta fullt. Vann gjorde Patrik Skottke, Lövsta, med 39 poäng före Åke Nordin, Upplands Väsby, 37 p och Mikael Torndal från Salems Pk, 30 poäng.

Bästa dam var Maud Rylander, Stockholms Polisens Skf, 46/23 och 26 p före Monica Brunqvist, Södertälje Pk, med 24 särskiljningspoäng.

 

Tyvärr fanns bara en enda junior på plats, nämligen Anders Persson från Pk Svea Ing 1. Tråkigt att inte ha någon annan junior att tävla med. Det är ju inte så kul att ”vinna” då! Kanske skulle Össeby Pk göra som man gör på Katarinaträffen och låta juniorer starta gratis?

Veteran yngre vanns med 48/24 av Jan-Åke Lindström, Salem, som var den enda som sköt fullt förutom de tre elitskyttar i klass C3! I veteran äldre segrade Paula Janver, Katarina Psf, som är regerande kretsmästarinna i grenen.

 

I revolver var det riktigt spännande, där ledde nämligen flerfaldige mästaren Thomas Beck länge med 48/24 och 42 poäng, men fick till slut se sig besegrad av Roger Björkman som sköt fullt och hade hela 47 särskiljningspoäng, vilket var dagens absolut högsta resultat. Så centrerad lyckades ingen annan skytt att skjuta på Össebyträffen. Ett STORT GRATTIS till den bedriften, Roger!

 

Skyttarna i Östsverige har nu en sista möjlighet till ”tävlingsträning i 3 vapengrupper” och chans på 1000-lappen på Bollnäsfejden den 25 maj innan det är dags för ÖSM i fält i Älvdalen den 31 maj och 1 juni.

Hoppas vädret och stämningen blir lika strålande som på ÖSSEBYTRÄFFEN 2008!"Jodå, dom håller!" - Vapenkontroll på Össebyträffen


Station 1 med skydd för rikoschetter på bergshällen


Hela 90 starter med A-vapen på Össebyträffen!


Träff eller bom? - Det är stora frågan!


Mellan skjutningarna: - Får det vara en god träkolsgrillad korv kanske?


Skyttarna "laddar om" med förfriskningar på Össebys uteservering.


Roger Björkman sköt tävlingens bästa resultat av alla vapengrupper!


Arrangörerna hade verkligen tur med vädret
och kunde pusta ut efter ännu en bra arrangerad "Össebyträffen"!