RINGENS FÄLT

i Linköping
 
Publicerat 2008-03-10 (av Peter Siegel)

 

Linköpings Pistolskyttering bjöd in till Ringens Nationella Fält söndagen den 9 mars 2008.

Tävlingen gick fortfarande på Linköpings ”Gamla Skyttecenter”, Östergötlands finaste och största skytteanläggning som enligt Linköpings politiker och tjänstemän ska rivas. Många skyttar tycker att det är både skandal och stor kapitalförstöring att denna fina anläggning ska försvinna. Det är också tydligt att ingen riktigt vet än hur det blir med den nya skjutbanan som är under uppbyggnad. Miljödomstolens utslag ska överklagas i Svea Hovrätt och läget är därför ytterst osäkert för stadens skyttar.

 

På årets ”RINGENS FÄLT” såg man dock än så länge bara glada ansikten. I vapenkontrollen satt Emanuel Eriksson och i anmälan makan Elisabeth, uppropet sköttes av Erik Röstlund. Banläggaren hade lagt en bra och originell bana, där de första fyra stationerna var de tuffaste. Andra halvan av fältskyttebanan var något lättare och på station sju fick skyttarna ”falla på knä” på framlagda mattor!

För ovanlighetens skull fick grovkaliberskyttarna hålla till längst bak och finkaliber längre fram. Finkaliberskyttarna fick dock bara 6 sekunders skjuttid, medan A & R fick välbehövliga 18 sekunder på det längre avståndet.

 

Stationerna låg tätt i rad på den stora precisionsbanan, samt längs vägen och det tog bara ca en timme att gå runt. Upplagt för tre varv alltså. Även vädret var för årstiden mycket bra, trots att meteorologerna hade lovat både snö och regn. Visserligen var det lite grått, men det var bra ljus och flera plusgrader. I sekretariatet knappade Henrik Silvervarg in resultaten, som dessutom även hann gå runt och skjuta fullt i vgrp C.

 

Bästa dam på denna poängfältskjutning blev rutinerade Monica Hjertqvist från Tillberga som dessutom sköt respektabla 46 träffar i vgrp B. Duktiga Martin Rehn från Tidaholms Pk blev inte överraskande bästa junior.

Bästa skytt i vapengrupp C blev Bo Ragnarsson från Motala som under många år har bevisat att han tillhör Sveriges elit i fältskytte! I vgrp C var det sex skyttar av totalt 116 som lyckades skjuta fullt, inklusive Claes Johansson i klassen vet yngre. I vgrp B segrade ”som vanligt” flerfaldige svenske mästaren P O Andersson från Örebro.

Sympatiske Håkan Björn från Lövsta Skf sköt ensamt fullt i vgrp A och revolverklassen vanns av Jens Carlsson, Örebro Pssk, med ett skott och en figur borta. Lagsegern gick till ett överlägset Örebro Pssk.

 

Skyttarna ser nu med spänning fram emot vad som ska hända med skjutbanorna i Linköping och vad utslaget i domstolen kommer att betyda för pistolskyttet i staden och därmed hela Östergötland.

Vi luttrade pistolskyttar från när och fjärran håller tummarna!

 


Linköpings fina Skyttecenter ska rivas! - Säger politikerna i staden


"Laddad" patrull på väg till station 1


Fd svenske juniormästaren Max Johansson från SAAB Pk var chef på staion 4


Kort skjuttid, men extra poäng för träff i den övre figuren!


Tufft skjutet på 6 sekunder - 5 på "den lille" och bara 1 på den stora figuren!


Knästående på längre håll i R och A än i vgrp C


Bästa dam - en glad Monica Hjertqvist från Tillberga


Håkan Björn, Lövsta, sköt som enda skytt fullt i vgrp A


Flerfaldige sv. mäst. P O Andersson vann "som vanligt" vgrp B


Revolverspecialisten Jens Carlsson, Örebro, vann R