ELD och GLÖD på Örlogsberga!
 
Publicerat 2007-10-19 (av Peter Siegel)

 

En ny väg ska dras över Örlogsbergas militära område och Örlogsberga Skytteklubbens stora och trevliga stuga stod i vägen. Militären lämnade ingen pardon och sa upp alla kontrakt med de olika arrendatorerna på platsen, bland andra båtklubben. Även skytteklubben blev av med sin fina stuga som brändes ner under kontrollerade former av själva brandkåren från Södertörn och Haninge.
 

Brandkårens egna "pyromaner" tände på och övervakade branden.

 

Rivning av pistolklubbens klubbstuga krävde den militära ledningen på Örlogsberga och inget av klubbstyrelsens argument hjälpte. Flyttning av klubbhuset till ett annat ställe tillät man inte heller. Bästa och billigaste sättet var därför att bränna ner allting.

 

En sådan eld måste dock ske under kontrollerade former och vem är bäst lämpad för det om inte själva brandkåren. Södertörns och Haninges brandkårer tände alltså på och övade släckning några gånger tills man till slut lät allting brinna ner till grunden.

 

Örlogsberga Skf får visserligen fortsätta skjuta på Bergas pistolskyttebana, men har nu inget klubbhus längre.

– Bedrövligt! Tycker klubbens ordförande Lars Andreasson som dock trots allt inte tappar modet och till och med planerar att anordna klubbens populära fältskjutning KYCKLINGJAKTEN igen nästa år.

– Vi får väl ställa upp tält för vapenkontroll, sekretariat och servering. Jag vet att Stockholms skyttar gärna tävlar hos oss!  Säger en luttrad Lars Andreasson.

Örlogsbergas bedrövade ordförande Lars Andreasson brinner för pistolskytte!

 

Stockholms pistolskyttar har verkligen fått uppleva många motgångar som t.ex. nedläggningar av skjutbanor som Kaknäsbanan, Järvafältet och F 18 Tullinge och, som i det här fallet, förlusten av ett stort och fint klubbhus.

Det är därför mycket glädjande att se att Örlogsberga Skf visserligen saknar sitt trevliga klubbhus, men ändå är fast besluten att fortsätta sin verksamhet så länge det bara går.

 

Vi får hoppas att den glöden håller i sig länge!

 

Bergas militärer utan pardon: Örlogsberga Skf:s fina stuga skulle bort !

 

Inget kvar förutom "glöden" hos Örlogsberga Skf !