KATARINASMÄLLEN 2007
årets första kretsprecision.

Publicerad  07-04-09 (Peter Siegel)

Katarina Psf var först i år att anordna en kretstävling i precision på sin hemmabana på Hacksjön i Tullinge på Annandag påsk.

Tävlingsledaren Susanne Larsson registrerade ca 100 starter i vapengrupperna A, B och C, vilket måste anses vara mycket bra med tanke att KPSF anordnade denna tävling för första gången! Dessutom var det påsk, där många är har rest bort över helgen.
Vädret var typiskt
för april månad, dvs lätt snöfall först, men sedan på dagen allt mer sol med en temperatur på ca 5 grader. Lite ringrostigt kändes det för de flesta av de tävlande på detta årets första kretsprecision, men resultaten brukar ju går upp je oftare man tränar och tävlar.

Bäst på Katarinasmällen var Lennart Rhenström från Upplands Väsby som sköt 289 poäng i vgrp C. Regerande östsvenska mästaren Tommy Mellberg vann vgrp B med 288 p och Mälarhöjdens Jan Arnlund tog hem vgrp A med 282 poäng.

Nästa kretsprecision går i Håtuna den 21 april. Håtuna Pssk brukar vanligtvis vara först ute med en bantävling varje år, men blev i år snuvad på den äran av Katarina Psf.
Den tredje kretsprecisionen blir sedan Mälarskottet på Sätrabanan den 28 april 2007. Förhoppningsvis går resultaten upp ännu mer då!

För Stockholmsskyttarna gäller det nu att tävla så mycket som möjligt och sedan nå sin absoluta formtopp på SM i Sunne i juli!

Text & foto
Peter Siegel


I vapenkontrollen: Sune Janver


Tävlingsledaren Susanne Larsson registrerade resultat


Skjutlag på Katarinasmällen