Kretsban på Lövsta
  
Publicerat 2007-08-19 (av Peter Siegel)

 

Kretsens precisionstävling på Lövsta samlade en hel del skyttar, men resultaten kunde variera kraftigt! Till och med stjärnskottet Tommy Mellberg kom av sig i en serie och sköt 44 poäng i vgrp C. Men Tommy bibehöll dock lugnet och sköt en 50-poängare som sista serie och segrade ändå. Fast lite synd var det ju ändå att han tappade 6 poäng i en serie, medan han hade bara ”fem borta” i de andra fem serierna. Det kunde ha blivit en bra bit över 290 annars.

I vapengrupp B, där Tommy blev silvermedaljör på årets SM i Sunne, sköt han lite jämnare, dvs 2 x 47, 2 x 48 och 2 x 49 poäng. Med 288 poäng totalt vann han även denna vapengrupp.

 

Kretsnytt- och NP-reportern, Peter Siegel vann vgrp A, trots en mycket dålig första serie där skotten låg upp till vänster. Peter lyckades dock slå A-vapenspecialisten Thomas Bäverlid på bättre sista serie. Thomas såg dock inte allt för ledsen ut, han har bevisat så många gånger förr att han kan hantera en Neuhausen pistol.

Roligt var att Martina Loginova kom på tredje plats i vgrp C och därmed blev bästa dam på denna kretsskjutning.

 

Ett litet minus var att funktionärerna i Lövsta Skf, som är kända för att vara utmärkta tävlingsarrangörer, hade lagt fram gröna (!) lappar, samt gamla, torra, svarta lappar, som inte fäste riktigt längre, och – hör och häpna – fältskyttetolkar (!).

Efter påpekande kom dock en precisionstolk fram och även nya, fräscha svarta lappar.

 

En av Lövsta Skf:s många elitskyttar, Håkan Björn, skämtade och sa. – Ja, du vet, Lövsta är ju i grunden en FÄLTSKYTTKLUBB!

Trots dessa små fadäser var alla glada och de skyttar, som förutom precision även tävlar i fält, väntar nu med otålighet på Lövstas paradtävling, nämligen kretsmästerskapet i Revolver den 16 september 2007.

 

TACK, Lövsta Skf, vi ses snart igen!


Tommy Mellberg, SAPK, vann både vpgr C och B
  

 

 

 

  
Medan Peter Siegel, Katarina Psf, vann A-klassen