Otippad vann fält A
  
Publicerat 2007-09-09 (av Peter Siegel)

Det är inte alltid favoriterna som vinner! På kretsmästerskapet i fält A på Vällinge den 9 september 2007 lyckades otippade Patrik Skottke från Lövsta besegra till och med regerande svenske mästaren Thomas Beck.
Patrik fick en guldmedalj och en kretsmästernål – gissa om han blev glad!  


Tre sköt fullt - särskjutning i KrM fält A

Storfavoriten och regerande svenske mästaren Thomas Beck, Salems Pk, sköt fullt på årets kretsmästerskap i fält A - som man kunde förvänta sig! Likaså klubbkompisen och bästa vännen Björn Segendorff. De andra favoriterna bommade ett och ett annat skott.
En otippad skytt, med det passande namnet Patrik Skottke, hade en mycket bra dag och lyckades träffa med alla skott. Därmed blev de tre skyttar som till slut fick göra upp om medaljerna.


Nye Kretsmästaren i fält A - den otippade Patrik Skottke, Lövsta Skf

Patrik Skottke, en 30-årig, mycket sympatisk och talangfull skytt från Lövsta, började med pistolskytte år 2002. På dessa fem år har Patrik utvecklats till en mycket duktig elitskytt, men att plötsligt hamna i en duell med två av Sveriges bästa pistolskyttar kan sätta nerverna i gungning på vem som helst.


En glad Patrik Skottke pustar ut efter att ha besegrat
 t.o.m. den regerandesvenske mästaren i särskjutningen.

I en mycket spännande särskjutning över fyra omgångar, trots minskande skjuttider och längre avstånd, behöll Patrik dock lugnet och koncentrationen och fortsatte skjuta fullt. Björn Segendorff var först med att bomma ett skott och fick därmed nöja sig med en bronsmedalj. Thomas Beck ”hängde med” i fyra omgångar, men fick också ge sig efter att ha skjutit ett skott i kanten. Patrik sköt fullt varje gång och stod plötsligt där som nybliven ”förstagångskretsmästare”. Publiken och klubbkamraterna jublade och gratulerade.

Thomas Beck och Björn Segendorff, som var glada över att ha skjutit fullt i grundomgången, spexade och tände ”segercigarrer” redan innan särskjutningen. Det skulle de dock kanske ha väntat med till EFTER särskjutningen! För Patrik Skottke och åskådarna var det dock mycket roligt att även en ”vanlig dödlig” kunde vinna ett mästerskap någon gång!


Kompisarna Thomas och Björn skulle aldrig ha
rökt "segercigarrerna" FÖRE särskjutningen!

Kretsmästare i lag blev Upplands Väsby med Björn Hellström, Ove Andersson och Åke Nordin.


Kretsmästare i lag - Upplands Väsby
Björn Hellström - Ove Andersson - Åke Nordin

Ett STORT GRATTIS till årets nya kretsmästare i fält A!

--------------------------------------------------------