”Sveriges Bästa Karlsson”

Revolvermästare igen!
  
Publicerat 2007-09-19 (av Peter Siegel)

 

Thomas ”Sveriges Bästa” Karlsson gjorde det igen!

Thomas älskar att skjuta revolver och han gör det bra, minst sagt!

Revolver är verkligen hans bästa gren. På kretsmästerskapet i R i Stockholm den 16 september 2007 erövrade han mästartiteln för tredje gången. Dessutom har Thomas även en hel del silver och bronsmedaljer ifrån Stockholms olika revolvermästerskap.

Guldmedaljerna ifrån kretsmästerskapen är dock inte hans bästa medaljer, 2 ÖSM-guld och 2 SM-guld i revolver hittills visar vilken fantastisk revolverman han är.

Förutom alla mästartitlar i R är han dessutom också svensk mästare i A och B! Det är bara SM-guld i vapengrupp C som fattas! Jag är dock övertygad han fixar det också så småningom.
 


Kretsmästare i revolver för tredje gången:
Thomas "Sveriges Bästa" Karlsson

 

Fältskyttebanan i R på Lövsta verkade egentligen inte så särskilt svår, ändå var det ingen som klarade att skjuta fullt. Thomas Karlsson bommade ett skott på andra station och blev därmed årets kretsmästare i revolver.

Jim Forsberg, Rosersbergs Pk, och Thomas Erlansson från Salems Pk bommade två skott var och fick därmed skjuta isär om silver och brons.
 


Särskjutning om silver & brons - Thomas Erlansson och Jim Forsberg

 

Jim Forsberg klarade det något bättre att träffa de sex små figurerna på den knepiga särskiljningsstationen och blev därmed silvermedaljör. Thomas Erlansson fick brons.

 

I kretsskjutningen i vapengrupp C var det däremot fem skyttar som sköt fullt, varav fyra hade exakt samma särskiljningspoäng, dvs 48 träff i 27 figurer och 22 poäng. Alla fyra skyttar, Thomas Karlsson (igen), Jonas Wetterström, Åke Nordin och Roger Svärd fick vara vinnare, dvs ettor och Krister Lundvall, som hade en enda särskiljningspoäng mindre, fick nöja sig med en femte plats.

 

I vapengrupp B segrade Roger Svärd från Eskilstuna Psk och i vgrp A segrade hemmaskytten Niclas Blomgren som ensamt sköt fullt i den kretsskjutningen.

 

Kretsmästare i lag blev skyttarna från Upplands Väsby Psk, Jan Arnström, Åke Nordin och Thomas Bäverlid. Silvermedaljer fick Pelle Carlsson, Håkan Björn och Niclas Blomgren från hemmaklubben Lövsta Skf och Salems skyttar Thomas Karlsson, Thomas Beck och Jonas Hübner fick brons.
 


Kretsmästarna samt silver- och bronsmedaljörerna i lagtävlingen
några saknas dock.

 

En bra sak denna helg var också att Bengt & Dagmar Pettersson från Höganäs, agenten för Hämmerli och SIG SAUER fanns på plats både på ban B i Södertälje dagen innan och på revolvermästerskapet på Lövsta. Bengt är känd för sin goda service och sitt tillmötesgående och bistod gladeligen de tävlande med både råd och dåd. Den trevliga Skåningen Bengt Pettersson åtgärdade också alla små skavanker direkt på plats som skyttarna ibland kan råka ut för med sina vapen.
 


Fortfarande nykära!
Bengt och Dagmar Pettersson från Hämmerli AB och Sig Sauer fanns på plats.

 

 

Ett fyrfaldigt leve hurra för medaljörerna i årets sista kretsmästerskap i Stockholm!