Jens O´Konor

Ny kretsmästare i precision B
 
Publicerat 2007-09-17 (av Peter Siegel)

 

Han chocköppnade med 5 innertior, följd av 48, 50, 50, 47, 48, 49 och låg därmed först efter grundomgången med hela 342 poäng. Det blev dock lite mer nervöst i finalen och skyttarna bakom Jens ryckte lite närmare, men tack vare en relativ betryggande ledning på sex poäng höll Atlas Copco-skytten Jens O´Konor ändå sin plats och blev kretsmästare för första gången. En guldmedalj individuellt och ett guld även i lag, plus en kretsmästernål blev hans troféer på kretsmästerskapet i precision B i Södertälje.

 

Jens O´Konor, en sympatisk och duktig all-round-skytt, som tävlar för ACPK, har starka nerver!

Det bevisade han redan i början av året när han vann utslagningstävlingen HANDEN OPEN mot den dåvarande öst-svenska mästaren i vgrp C, Tommy Mellberg.

Men att stå på första plats i en final och känna sig jagad av resten av finalisterna, samt att veta att man kan bli kretsmästare för första gången och möjligtvis också kan skjuta nytt kretsrekord är inte det allra lättaste!
  


Jens O'Konor öppnade KrM prec B med 5 innertior!

 

I finalen hade Jens behövt 49 poäng i snitt för att tangera kretsrekordet på 489 poäng, men det ville sig inte riktigt. Det blev 48, 45 och 47 istället, men slutpoängen hamnade ändå på respektabla 482 poäng.

Silvret gick till Åke Nordin, Upplands Väsby Pk, och brons till Niklas Blomgren, Lövsta Skf.

Åke Nordin, som med 335 poäng låg trea inför finalen sköt 145, fick 480 p. totalt och gick därmed om Niklas Blomgren, som hade 336 plus 143, totalt 479 poäng.
 


Tre medaljörer i prec B: Åke Nordin (silver),
Jens O'Konor (guld) och Niklas Blomgren (brons)

 

Jens O´Konor vann även kretsskjutningen i vapengrupp A (329 poäng, varav en 50-poängare) och nye öst-svenske mästaren i vgrp C, Conny Bjerkeng, vann finkaliberklassen med 334 poäng.

 

Kretsmästare i lag i vgrp B blev Atlas Copco Pk med Jens O ´Konor, Anders Turebrand och Mats Berkler. De sköt tillsammans 1006 poäng (342, 332, 332) vilket var bara 5 poäng ifrån kretsrekordet i lag på 1011 poäng. Upplands Väsby Pk med Åke Nordin, Thomas Bäverlid och Ove Andersson fick silver och Pk SVEA med Mattias Hellgren, Thomas Brandt och Urban Jönsson, brons.


Atlas Copco blev Kretsmästare i lag prec B.

 

Ett stort tack också från kretsen till järngänget i Södertälje Pk med bland andra Bosse, Gunilla, Kerstin m.fl., som årligen arrangerar detta spännande mästerskap i vapengrupp precision B, samt ett STORT GRATTIS till årets medaljörer!
 


Skjutledaren Bosse AnderssonKerstin  & Ville noterade resultaten.


Den tredje segrar-50:an