Nya kretsmästare i prec. C
   
Publicerad 2007-06-12 (av Peter Siegel)

 


”Pippi på skytte” har vi nog alla! Men, den ”pippin” som bor under taket inne i skjuthallen på Grimsta och vaktade sitt bo medan Stockholms kretsmästerskap 2007 i precision C pågick för fullt, var nog den enda som inte var nervös. Tävlingen, skyttarna och smällarna blev den uppenbarligen inte störd av alls.

För deltagarna var det något värre! Tävlingsanspänningen resulterade tydligen i lägre resultat än vanligt. Årets kretsmästerskap i ÖC vanns med 477 poäng och standardmedaljgränsen för brons var så lågt som 323 poäng.

 

Kenneth Praméus från Stockholmspolisens Skf blev årets kretsmästare i precision C.

Segern satt dock hårt inne, för Kenneth fick skjuta isär hela fyra gånger med Lars-Erik Myrberg från Nynäshamn för att erövra guldet. Efter grundomgång och final låg de båda lika med sina 477 poäng. Efter ytterligare tre serier, där de två sköt exakt lika igen, nämligen 47, 47, och 48 så lyckades Kenneth Praméus behålla skärpan och åter skjuta 47, medan Lars-Erik noterade 45 poäng och fick nöja sig med silver. Bronset gick till Lennart Rehnström som sköt 474 poäng totalt.

 

Maria Prandl-Norrgård från Salem blev kretsmästarinna och bästa dam med 469 poäng. Silvret gick till Ulla Linders, ACPK, 463 p, och Lena Bodin från Stockholmspolisen fick brons med 460 poäng.

 

Kjell Sundell, Håtuna, sköt 472 p totalt och blev därmed inte helt överraskande kretsmästare i veteran yngre. Kjell stod på första plats i finalen och kunde hålla sin placering. Silvret gick till Björn Hellström från Upplands Väsby och bronset till Peter Siegel, Katarina Psf.

 

Åke Wennström från Upplands Väsby blev kretsmästare i veteran äldre efter en nervös särskjutning med Katarina Psf:s Stig Arksand. Åke vann med 44 poäng mot Stigs 43 p.

Paula Janver, Katarina Psf, erövrade bronsmedaljen.

 

Tråkigt var att bara en enda junior deltog i årets mästerskap i precision, nämligen hemmasonen Niklas Lundberg, som därmed inte fick någon alls att kämpa emot.

 

Vädret däremot kunde dock inte ha varit bättre, strålande sol och ca 30 grader varmt. Skönt att var något svalare i den annars så kyliga Grimstahallen, för årets mästerskap var tillräckligt svettigt ändå för många av deltagarna!

 


Ny kretsmästare i prec. C: Kenneth Praméus, Stockholmspolisens Skf.
 


Maria Prandl-Norrgård, Salems Pk, vann damklassen
  

Kretsmästare i Vet Y blev Kjell Sundell, Håtuna Pssk
 


Kretsmästare i Vet Ä: Åke Wennström, Upplands Väsby
 


Stockholmspolisens Willy Palm höll reda på medaljerna.