Majtävlingen 2007

”Surt” sa räven …
  
Publicerad 2007-05-14 (av Peter Siegel)

 


”Surt” sa räven!
(som bor i ett gryt i fripistolbanans skjutvall på Grimsta).

Det sa även elitskyttarna på Majtävlingen när de blev slagna av en veteran i vgrp C. Bästa skytt blev nämligen Kjell Sundell, Håtuna, som, med en 50-poängre som avslutning, sköt hela 291 poäng i klassen vet/yngre. Kjell fick med detta fina resultat en guldmedalj som bästa skytt på Majtävlingen 2007.

Det fanns visserligen en skytt till med samma resultat, men med sämre sista serie. Det var Kenneth Karlsson från Össeby som vann klass C3, men som totalt dock ”bara” kom 2:a, följd av Thomas Dahlberg, ACPK, med 290 poäng, som fick brons.

 

Vapengrupp A vanns med respektabla 289 p. av duktige A-vapenspecialisten Thomas Bäverlid, Upplands Väsby, och i vgrp B segrade Thomas Dahlberg, ACPK, med 285 poäng.

 

Majtävlingen är en mycket omtyckt precisionstävling, som ”i begynnelsen” arrangerades på Järvafältet. Skjutbanorna på Järva är dock tyvärr nedlagda sedan några år och arrangören SAPK flyttade sin tävling till Grimsta Skjutbanor. I och för sig inget dåligt byte av skjutbana, men tragiskt är det ju att skjutbanefrågan i Stockholm blir allt mer prekär.

Först försvann ju Kaknäsbanan, sedan Järva och nu senast F18 Tullinge. Andra kända banor ligger tyvärr också på fallrepet. ”Någon” måste få till en förbättring av situationen!

 

Vi får se om Stadshusets nya borgarråd Madelene Sjöstedt, ansvarig för kultur- och idrottsfrågor i Stockholm, kan stoppa skjutbanedöden i huvudstaden.

Stockholm behöver ju verkligen fler skjutbanor så föreningarna kan anordna fler populära tävlingar för stadens pistolskyttar som t.ex. MAJTÄVLINGEN!

 

 

”Surt” sa räven i grytet i Grimstabanans skjutvall.
 

Bästa skytt på Majtävlingen 2007, veteranen Kjell Sundell, Håtuna.
 

Anne Mari Virtanen, Katarina Psf, vann dam 3 på Majtävlingen.