Vårfält i Örebro
 
 
Publicerat  07-03-27 (Peter Siegel)

Skyttar från 40 föreningar absolverade 287 starter på Örebros populära tävling ”Vårfält” den 25 mars 2007. Jan Jorsäter hade lagt en bra, men tuff och krävande bana! Bara tre skyttar klarade av att skjuta fullt. Alla andra hade i alla fall tur med vädret, för den tjocka morgondimman torkades snart bort av den strålande vårsolen!

Det var inga outsiders som vann poängfältskjutningen i Örebro. I vapengrupp C segrade Lennart Gustafsson från Lidköping över den regerande svenska mästaren Johan Nilsson, I 2 Skf, i en spännande särskjutning.
De var ensamma om att skjuta fullt i vgrp C och fick högsta resultat, 75 poäng.

Bild: Segraren i vpgr C, Lennart Gustafsson


Trea kom Thomas Karlsson från Salems Pk i Stockholm (bilden nedan till höger) med 1 poäng borta. Det betydde att det var tre svenska mästare i toppen i vgrp C!
 

Lennart Gustafsson
hade en mycket bra dag och vann även vgrp B. Lennart och Daniel Jander, Örebro Pssf, hade en bom var som högsta resultat, fast Daniel bommade efter Lennart och fick nöja sig med en silvermedalj. Johan Nilsson kom trea med två poäng borta.
 
I vapengrupp A
segrade hemmasonen Jack Nyman, följd av Per Hjellström och Martin Rehn. Martin skjuter med framgång juniorlandslaget och vann juniorklassen med god marginal.
  
I revolver
lyckades Jan-Ola Jansson ensamt att skjuta fullt. En poäng borta hade Bo Ragnarsson från Motala och bara två poäng klarade duktiga Maria Erngrund, fd Salemskytt, som nu tävlar för Döderhults Pk. Maria fick en klick på station 7, stationen med det tuffa, rörliga målet och fick skjuta om. Det måste ha känts lite nervöst att inte helt kunna lita på sin ammunition.
 

Bild: Thomas Karlsson, Salems Pk


 

Bästa dam blev Mona Rundqvist från Lidköping, som i sin fästman Lennart Gustafsson har en bra tränings- och sparringpartner. Detta trevliga skyttepar syns, precis som skyttarna från Örebro, konstant på alla Sveriges fältskyttebanor.

Bästa lag blev Bålsta Ss, tvåa I2 Skf och trea Örebro Pssk.
 

Bild: Mona Rundqvist


Efter den spännande särskjutningen i vgrp C var det sedan dags att bege sig till ett dignande och generöst prisbord, där fler skyttar än bara den bästa fjärdedelen fick pris!

 

 

 

 

 Bild: P-O Andersson delar ut pris.

TACK ÖREBRO Pssf för en bra tävling och de fina, talrika priserna!