Tomten skjuten i Rosersberg!
 
Publicerat 2007-12-09 (av Peter Siegel)

 

Rosersberg Pk arrangerade även i år sin traditionella JULGRISSKJUTNING.

Till denna roliga tävling bjöd man generöst in även andra föreningar. Det gällde dock för alla att INTE träffa tomten, för han ska ju komma till oss ”oskadd” och med många presenter på julafton.

 

 

Skinka, glögg och pepparkakor på prisbordet i Rosersberg
 

På sex stationer fanns mål med julmotiv som grisar, äpplen, julgranar och inte minst jultomtar som man dock absolut INTE skulle träffa. Det var dock inte så lätt att undvika ”träff i tomten” skulle det visa sig och de därför utdelade minuspoängen kunde dra ner resultaten ganska ordentligt. Att bomma gick ju an, men träffa jultomten kostade 10 minuspoäng!
 

Skjut INTE på tomten!


Skjuta tomten kostar 10 poäng MINUS.

 

Granens mitt ger 10 poäng PLUS - tomten ger 10 poäng MINUS.

 

Skyttarna tog det dock inte så allvarligt denna gång och uppskattade den roliga och originella tävlingen och den därmed förknippade julstämningen. Ordföranden Jim Forsberg och Rosersberg Pk bjöd alla deltagare på glögg & pepparkakor, kaffe & smörgås & korv. Det var också lite av en familjeskjutning då flera skyttar hade sina fruar och barn med sig.

 

Ordföranden Jim Forsberg gratulerar:
Johan Högfeldt vann inte i någon vapengrupp, men väl i lotteriet.

  

Segrare i finkaliberklassen blev Lars Hagman från Hedemora och Thomas Beck, Salems Pk, tog hem skinkan i grovkaliberklassen.

På prisbordet fanns skinka, glögg och pepparkakor. Vinnarna fick skinkor, tvåorna glögg och treorna pepparkakor. Fick man inget pris där kunde man i alla fall hoppas på en skinka i lotteriet. Den godsaken vanns förresten av Katarinaträffens tävlingsledare Johan Högfeldt.

 
En salig Lars Hagman vann skinkan i finkaliberklassen,
Lars Adsjö blev 2:a och Jim Forsberg 3:a.


Thomas Beck & CO vann skinkan i grovkaliberklassen.
Lars & Jim blev 2:a resp. 3:a även i grovkaliber.

Men även de som blev utan priser var glada och önskade varandra före hemfärden en GOD JUL!