Bara fem Stockholmare på SANNAOSTA
 
Publicerat 2007-11-27 (av Peter Siegel)

 

Trots nytt deltagarrekord var det lite glest med Stockholmare på årets sista fältskjutning SANNAOSTA i Karlstad den 24 november 2007. Endast fem entusiaster från Katarina Psf representerade vår krets.

 

Fem Katarinaskyttar enda Stockholmare på Sannaosta
 

Katarina Pistolskytteföreningens skyttar ville absolut inte missa årets sista fältskjutning Sannaosta i Karlstad.

Trots en restid på över 3 timmar åkte fem av klubbens medlemmar den över trettio mil långa vägen till grusgropen i Sörmon för att utöva sin roliga sport – fältskytte! En bra bana och bra väderförhållanden, samt ett dignande prisbord lockade dem att kämpa om placeringar och standardmedaljer.

 

 

Självklart på Sannaosta:
Hans-Peter Sörensson med nya bussen från värmländska firman NORMA.

 

Tävlingsledaren Claes-Håkan Carlsson, som även var en av arrangörerna på senaste SM i Sunne, välkomnade deltagarna och önskade LYCKA TILL! Det behövdes, ty banan, som inte såg så svår ut på första titten, visade sig vara ganska krävande ändå! Det var bara 2 skyttar som sköt fullt i vapengrupp C, ingen i vgrp A, tre i R och hela fem i vgrp B. Tre av de fem skyttar som lyckades i B var dock svenska mästare i fältskytte, därför är det inte så förvånansvärd.

 

Tävlingsledaren och SM-arrangören C-H Carlsson (vä) hjälpte till vid prisutdelningen.

 

Segrare i de olika vapengrupperna var:  C - Tobias Wikberg, Älvenäs Pk. B -  Daniel Jander, Örebro Pssk. A – Yngve Björlin, Pålsboda Psk och R – Martin Rådman, I2 Skf. Ett stort GRATTIS till vinnarna!

 

" Roligt var det!" - Peter Siegel blev 2:a i veteran yngre.

 

De allra sista tävlingar som återstår är nu olika klubbars egna Skink- eller Julskjutningar, ”prestigelösa tävlingar” som arrangeras mest för skojs skull och för att höja trivseln, sammanhållningen och kamratskapet i föreningarna. En nog så viktig anledning till att anordna interna tävlingar inom pistolskyttet!

 

Kretsnytts tävlingsreporter Peter Siegel önskar alla en mycket

GOD JUL och ETT GOTT NYTT SKYTTEÅR!