”Skvalpig helg!”
  
Publicerad 2007-05-30 (av Peter Siegel)

 

Resultaten på årets SKVALPSKOTT i Nynäshamn var något lägre än vanligt, trots bra väder och bra ljusförhållanden. Även dagen innan, på Kretsmästerskapet precision A på Snörom, vann den nye kretsmästaren med magra 464 poäng.

Bästa skytt på Skvalpskottet var nyblivne yngre veteranen Lennart Rehnström som vann både vet/yngre och B3. Lennart är även en mycket duktig fältskytt och har i år redan vunnit både kretsmästerskapet och ÖSM i klassen vet/yngre. SM nästa?

 

Lägre poäng än vanligt blev det för många av Stockholms precisionsskyttar helgen den 26 och 27 maj. På lördag vann Jörgen Berg årets kretsmästerskap i precision A med mediokra 464 poäng, något som inte har hänt på ca 20 år och på söndag, på Skvalpskottet i Nynäshamn, var det ingen som kom över 289 poäng ens i vgrp C.

 

Bästa skytt totalt blev Lennart Rehnström från Upplands Väsby som vann både vet/yngre med 289 p. och B3 med 283 poäng. Därmed var det återigen en yngre veteran som hade högsta poäng i C, precis som på Majtävlingen, där Kjell Sundell blev bäst med 291 före alla klass 3 skyttar.

 

Bäst i C3 var Thomas Svensson, LM Eriksson Pk, som sköt 48 i snitt, dvs 288 poäng, följd av Tony Bjerkeng med 287 och Mats Åkersten med 285 poäng. Båda är Haningeskyttar.

 

Vapengrupp A på Skvalpskottet vanns med 285 poäng av Thomas Bäverlid från Upplands Väsby. Thomas, som är en erkänd duktig A-vapenskytt, nådde dock inte finalen i KrMäst ban A dagen innan. Hans kommentar: Det går inte lika bra varje gång! 

 

Bästa dam var Ann Kalman från Pk Svea ING 1 i Södertälje som sköt 275 poäng i klass D2.

 

Bästa veteran äldre blev Anders Atterberg från Össeby. Hans 272 poäng var också långt under de resultat han kan prestera i vanliga fall!

 

Man får hoppas att Stockholms precisionsskyttar sparade sina tior till SM i Sunne och att de får sin formtopp just då!Vapenkontrollen på Skvalpskottet i Nynäshamn.


NAPK:s skjuthall


Markering påbörjad.


Benny Bostedt registrerar.