Thomas Beck

dubbel svensk mästare!
  
Publicerad 2007-07-16 (av Peter Siegel)

 

Stockholmarna klarade sig ganska bra på årets SM i pistol i Sunne den 4-8 juli.

Bäst av alla skyttar från huvudstaden lyckades Thomas Beck, Salems Pk, som blev svensk mästare i både A-fält och Revolver.

Liselott Såmark, Stockholmspolisen, blev svensk mästarinna i fält i damklassen.

 

Thomas Beck och Liselott Såmark tog GULD, men även flera andra skyttar från Stockholm lyckades bra trots mycket hård konkurrens från landets övriga elitskyttar.

Silvermedaljörer i precision B blev Tommy Mellberg, SAPK, och Per Starell, Bromma Pk, i precision veteran yngre, samt Maria Prandl Norrgård i damernas precision.

Bronsmedaljerna i både A och B ban gick till Niclas Blomgren, Lövsta.

 

Lagguldet i revolver gick till Salems Pk och silvret till Lövsta Skf.

Lagguld i damernas fält erövrades av Atlas Copco och bronset gick till Lövstas damer.

I A fält blev Lövstas herrlag svenska mästare, följd av Salem som fick silver. Där var kampen mycket hård, Salem sköt nämligen samma resultat, men ”förlorade” med en figur på tre man.

Se gärna övriga resultat på http://www.krets.se/indexsm.html .

 

SM 2007 i Sunne var ett mycket bra arrangerat mästerskap, med bl.a. en bra avvägd, men p.g.a. dåligt väder, mycket blöt och lerig fältskyttebana. Trots väl tilltagna skjuttider i bl.a. dam- och veteranklassen var det inte så lätt att skjuta fullt.

Även på precisionstävlingen, som gick i tält, behövdes stövlar och paraply, men det förstörde i alla fall inte den trevliga stämningen på detta värmländska SM.

 

Blyförbudet tycks nu tydligen inte träda i kraft och nästa SM behöver därför inte arrangeras i Danmark, utan kommer att gå i Kristianstad.

 

Väl mött igen på SM 2008 – årets största skyttefest!

av Peter Siegel