Stockholms kvinnor kan!
  
Publicerad 2007-06-09 (av Peter Siegel)

 

Stockholmsserien avslutades denna vecka med en sista omgång av totalt fem matcher. Tyvärr är det mest bara herrar som skjuter denna tävling i olika lag och olika divisioner, men det finns även rena damlag.

Stockholms Kvinnors Skytteförening mötte Katarina 3 i en spännande hemmamatch på Grimsta och avgick med seger.

 

”Kvinnor kan” hör man ofta och torsdagen den 7 juni bevisade ett rent damlag från Stockholms Kvinnor Skytteförening att det stämmer även i pistolskytte. Denna förening för enbart kvinnliga skyttar grundades redan 1940. Under andra världskriget kändes det nämligen värdefullt för många kvinnor, såsom lottor, sjuksköterskor och luftbevakerskor, att kunna handskas med en pistol eller ett gevär. Många av dessa blev sedan riktigt duktiga skyttar.

 

Pistolskytte i våra dagar är dock enbart en rolig och spännande hobby för medlemmarna i denna anrika förening och de duktiga damerna deltar därför gärna i Stockholmsseriens årliga matcher.

Lottie Dyrssen-Fred sköt femte matchens högsta resultat på 189 poäng och väninnan och lagledaren Mia Pousette nådde 188 p. Därmed bidrog de till att säkra segern över Katarina Psf:s lag som bestod av två herrar och två damer. Skillnaden i lagresultatet blev 7 poäng.

 

Matchen avslutades som vanligt med kaffe och kakor på Grimstastugans veranda. Sommarvärme och strålande solsken bidrog till trivseln. Inget av lagen vann visserligen sin grupp i division 3, men båda är kvar i samma division även nästa säsong och har chans att mötas igen.

 

Årets matcher är över nu, men de ca 300 skyttar i nästan 60 olika fyrmannalag ser redan fram emot nästa års Stockholmsserie. Att möta andra klubblag i spännande matcher, samt att få tävla på många av huvudstadens olika skjutbanor är någonting som uppskattas av alla deltagare!  Vinst eller förlust – det är alltid lika roligt ändå!

   

Foton:


Lottie Dyrssen-Fred och Mia Pousette från Stockholms Kvinnor sköt bäst. 189 resp. 188 poäng!

 

Fika på Grimstastugans veranda efter Stockholmsseriens sista match mellan Stockholms Kvinnor och Katarina 3.