EGGEBYTRÄFFEN -
om ära, rankingpoäng och standardmedaljer!
 
Publicerat 2008-10-06 (av Peter Siegel)

 

Upplands Väsby Psk arrangerade EGGEBYTRÄFFEN 2008 – en kretsfältskjutning om ”endast ära, rankingpoäng och standardmedaljer”! Enligt banläggaren Lars Adsjö skulle svårighetsgraden vara ”lätt”, men eftersom ingen alls lyckades att skjuta fullt på hela 159 starter så var det tydligen menad som att ”det var lätt att bomma”! Skjutningen passade dock bra för skyttar som har lite svårt att gå då alla stationer låg tätt efter varandra och gångsträckan var mycket kort. Upplagt alltså för tre, eller t.o.m. 4 vapengrupper.

 

Regn & rusk! Tävlingsledaren Robert Tennisberg hade tänkt på allt förutom att ”beställa bra väder”! Skyttar i vapengrupp C och B fick stå under tak de första 5 stationerna innan de kom till fältskyttebanans tre sista på ”öppet fält”. Sköt man även A och R så fick man visserligen stå lite närmare vilket dock betydde att man stod ute hela vägen. Det var inte alla som hade ordentliga regnkläder och skor och lervällingen blev värre allt eftersom senare på dagen. Men, det är just det som kallas för fältmässiga betingelser och en ”riktig fältskytt” bekymras ju inte av sådant.

 

”Den lätta banan” försvårades tydligen lite av det dåliga vädret och för en del även av gungan på station 8. Både vinnaren i vapengrupp A, Pelle Carlsson och vgrp C, Tommy Ek, hade skjutit fullt de första 7 stationerna, men bommade ett skott på gungan. Även vinnaren i veteran äldre, Paula Janver sköt fullt hela vägen, men ”kom i gungning” på sista stationen och tappade hela 4 skott. Surt sa räven!

 

Segraren i revolver, Jan Arnström, sköt visserligen fullt på sista, men tappade en träff redan på station 6, så det blev ”bara” 47 träff i alla fall. Åke Nordin, årets kretsmästare i vapengrupp B, var visserligen bäst i B även den här gången, men inte med full pott. Åke ”slarvade lite redan på station 4” och registrerade 47 träffar som de andra vinnarna i sina vapengrupper.

 

Bästa dam blev Ann-Luise Arktoft med 43/23, följd av klubbkompisen i Lövsta, Anna Törnqvist, med samma resultat, men några särskiljningspoäng mindre. Båda tappade bl.a. ett skott på den knepiga gungan. Veteran yngre vanns av Björn Grundsten, också med 43 träffar.

 

Stockholms fältskyttar hoppas nu på lite bättre väder på nationella fältskjutningen KATARINATRÄFFEN på Hacksjöbanan i Tullinge den 12 oktober. De som inte föranmälda kan gärna åka dit och anmäla sig på plats.

 

Ragnar Skanåker kommer att finnas på Katarinaträffen och hjälper skyttarna mellan klockan 09:00 och 14:00 att hitta rätt styrka för sina skytteglas. Även Ronny Nilsson, generalagenten för MORINI, är närvarande och visar sina produkter, samt tillhandahåller reservdelar.

 

Tack Upplands Väsby!

KATARINATRÄFFEN nästa!

 


Auktoriserade vapenkontrollanten Kjell Persson vägde in och
satte på klisterlappar.


"I regn och rusk" -  Upprop framför klubbstugan.


På vägen in i skjuthallen:   Krutrök - JA !       Cigarettrök - NEJ !


De första 5 stationerna låg på 25-metersbanan.


Skjutledare Ove Andersson fick stå under tak och slapp regnet!


Skjutning och markering på 5 stationer samtidigt.


De 3 sista stationerna låg på 50-metersbanan med bl.a.
en gunga och en vippbom.


EEELD !!!


Skjutledare Per Isaksson trotsade regn och rusk!


SPSF:S kansliföreståndare Tessi Engström arbetade i serveringen
och kramas här av tävlingsledaren Robert Tennisberg.


I sekretariatet - Åke Nordin och co skötte resultatredovisningen


Pelle Carlsson, Lövsta Skf, bäst i vapengrupp A


Kretsmästaren i vapengrupp B, Åke Nordin, bäst i B även på Eggebyträffen


En blöt Jan Arnström vann revolverklassen.
Bild saknas tyvärr på vinnaren i vgrp C - Tommy Ek från Lunda Skf