KATARINATRÄFFEN 2008

höstfält när det är som bäst!
 
Publicerat 2008-10-13 (av Peter Siegel)

 

Härligt höstväder och bästa förutsättningar rådde på Katarinaträffen på Hacksjöbanan i Tullinge den 12 oktober 2008. Trots att jaktsäsongen hade börjat och en del skyttar åkte på älgjakt istället så registrerade arrangören Katarina Psf hela 260 starter. KPSF hade som vanligt hjälp av Salems Pk och Pk Svea Ing 1 som skötte 2 stationer var. I gengäld ställer Katarina upp med personal på dessa två föreningars fältskjutningar. Ett samarbete som fungerar mycket bra och gagnar tävlingsverksamheten i hela Stockholm.

 

På KATARINATRÄFFEN har man förutom penningpriser dessutom två ”dragplåster”, nämligen ett bonuspris på 500 kronor för bästa dam i två valfria vapengrupper och en tusenlapp för bästa skytt i tre vapengrupper. Förra årets bästa dam, Monica Hjertqvist från Tillberga, gjorde det igen och vann ”500-lappen” även i år. Monica sköt fullt och vann med högsta särskiljningspoäng vgrp B3, samt hade 46 träffar i Dam 3. Två borta på två omgångar var mycket bra skjutet och väl värt detta extra bonuspris!

 

Bästa skytt i tre vapengrupper blev Pelle Carlsson från Lövsta som sköt 47 träffar i både C, B och R, totalt alltså bara ”tre borta”! Det var inte heller första gången Pelle vann 1000-lappen, även han har inkasserat detta åtråvärda bonuspris tidigare. Banan var dock inte den allra lättaste, i C3 var det visserligen fyra skyttar som lyckades skjuta fullt plus en äldre veteran med stödhand, men ingen i vgrp A, bara en i R och två i B.

 

Den interkommunala skjutbanan på Hacksjön har egentligen bara plats för sex fältskyttestationer, men Katarina Psf har anordnat 2 dubbelstationer vid slutet av fältskytteslingan, vilket fungerar alldeles utmärkt. På det viset får man nämligen åtta stationer i alla fall. Tidigare fanns fyra stationer på Hacksjön och fyra på F 18:s område mitt emot.

 

Tyvärr köpte PEAB hela F 18:s flygfält och omkringliggande område och gjorde sig direkt av med all så kallade ”störande verksamhet” som den privata flygklubben, samt pistolklubben Katarina. KPSF fick flytta och tränar och tävlar nu tillsammans med sex andra föreningar på Hacksjöbanan mitt emot f.d. F 18. Tyvärr ligger även Hacksjöns skjutbana i riskzonen och kommer i bästa fall vara kvar i tio år till.

 

Så länge det är möjligt kommer dock Katarina Pistolskytteförening att anordna KATARINATRÄFFEN som redan från början har blivit en av Stockholms mest välbesökta och populära fältskjutningar.

Mer om Katarinaträffen finns att läsa i nästa nummer av NATIONELLT PISTOLSKYTTE den 15 december 2008.

 

Trevlig läsning!

 


Katarina Psf, Salems Pk och Pk Svea samarbetar på KATARINATRÄFFEN


Upprop utanför Hacksjöbanas sekretariat.


Full rulle i sekretariatet - 260 starter registrerades!


Ragnar Skanåker med sina speciella skytteglas och hans vän
Ronny Nilsson, generalagent för MORINI, fanns på plats i serveringen.


Flinka flickor i serveringen klarade lunchrusningen galant!


Härligt och soligt höstväder hela dagen!


Markering av träffar (och bommar) på station 3.


Station 5 - långhållet


Dubbelstationen 5 & 6 ...


... även 7 & 8 var en dubbelstation.


"Fyrbenta åskådare" från Strängnäs


Monica Hjertqvist, Tillberga, blev bästa dam i 2 vapengrupper
igen och fick 500 kr i bonus!


Pelle Carlson, Lövsta, vann 1000-lappen som bästa skytt i 3 vapengrupper!


Tack för idag och välkomna igen!
17 minuter i 17 var det färdigskjutet på KATARINATRÄFFEN 2008!