Tomas Hämäläinen

suverän i fält A
 
Publicerat 2008-09-29 (av Peter Siegel)

 

Tomas Hämäläinen, flerfaldig svensk mästare i både precision och fält, slog till igen. Tomas, som i år även vann öst-svenska mästerskapet i fält A, var enda skytten som lyckades skjuta fullt i Stockholms kretsmästerskap i A på Vällinge Stridsskola den 28 september 2008. Han har därmed vunnit två av tre stora mästerskap i denna svåra gren.

 

Kretsmästerskapets arrangör var Salems Pk med hjälp av Pk Svea och Katarina Psf. Banläggarna Jonas Hübner och Thomas Erlansson hade lagt en bra avvägd bana, men lite blåst samt starkt motljus på vissa stationer på eftermiddagen försvårade det hela något. Av samtliga deltagande svenska mästare och fältskyttar i översta eliten var det alltså bara en som sköt fullt, men fyra skyttar till var väldigt nära med bara ”en borta”!

 

Dessa fyra skyttar som sköt 47 träff skulle sedan skjuta isär om silver och brons. Roligt var att Katarina Psf:s två äldre veteraner Paula Janver och Stig Arksand fanns bland dem. Paula som i år fyller 70 år och Stig som är ”70+” fick visserligen enligt reglerna skjuta med stödhand, men det förringar på intet sätt deras prestationer! Tyvärr åkte Stig hem före särskjutningen och Paula ”åkte ut” i andra omgången, men det har varit väldigt roligt och inspirerande att se att man även som äldre veteran har en chans mot en yngre, ”mer stadig” generation!

 

Kvar i särskjutningen blev Jens O´Konor och Åke Nordin som slutligen fick göra upp om silver och brons. Jens O´Konor sköt då en träff bättre än den annars i särskjutningar så säkre Åke Nordin. Därmed gick silvret till Jens och bronset till Åke. Åke behöver dock inte vara allt för ledsen för det med tanke på att han i år har vunnit hela två kretsmästerskap av fyra i fältskytte, nämligen B och C. Dessutom blev han kretsmästare i precision B.

 

Jens O´Konors seger i särskjutningen betydde samtidigt också att både guld och silvermedaljören kom från Atlas Copco Pk i Nacka. De båda, tillsammans med Curt Johansson, blev även kretsmästare i lag. Silvermedaljerna i lag gick till Salems Pk och brons till Lövsta.

 

Kretsmästerskapet i fält A var Stockholms sista mästerskap för i år, kvarvarande fältskjutningar är nu bara en kretsskjutning i Upplands Väsby den 5 oktober och KATARINATRÄFFEN den 12 okt, samt BERGATRÄFFEN på Örlogsberga den 19 oktober.

 

VÄL MÖTT på Stockholms tre sista fältskjutningar år 2008!

 


Stockholms kretsmästerskap i fält A arrangerades på Vällinge Stridsskola


Patrull 22 på väg ut   -   LYCKA TILL!


Station 5 >   3 + 3 med poängräkning


Station 6 med svarta mål som hund, bildäck och C-mål


Salems flerfaldige svenska mästare Thomas Beck noterade resultat på station 6


Tomas Hämäläinen sköt fullt och slapp särskjutning


Sista omgången i särskjutningen om silver och brons:
Jens O´Konor och Åke Nordin


brons - Åke Nordin      kretsmästare - Tomas Hämäläinen      silver - Jens O´Konor


Kretsmästare i lag - Atlas Copco Pk
Jens O´Konor - Tomas Hämäläinen - Curt Johansson