Thomas Beck

Stockholmsmästare i R för sjätte gången!
 
Publicerat 2008-09-15 (av Peter Siegel)

 

Thomas Beck från Salems Pk är onekligen en av Sveriges absolut bästa revolverskyttar!

I stenhård konkurrens mot andra mästerskyttar erövrade han guld i Stockholms kretsmästerskap i revolver på Lövsta för sjätte gången. Inte nog med det så är Thomas Beck också sexfaldig östsvensk mästare, samt dubbel svensk mästare i denna roliga och speciella gren. Ett år lyckades han med ”Grand Slam”, dvs han vann samtliga tre stora mästerskap i revolverklassen. En bedrift som inte många kan skryta med! Thomas Beck skjuter även PPC mycket framgångsrikt, en gren där det är extra viktigt att placera skotten snabbt och i X-et för att få högsta möjliga poäng.

 

I en spännande särskjutning om guldet mot arrangörsklubbens Håkan Björn hade Thomas nerverna under kontroll och segrade igen. Figurerna var minsta möjliga, så kallade små röda ”snusdosor”.

I särskjutningen om bronset mot Pelle Carlsson och Thomas Erlansson segrade Thomas ”Sveriges Bästa” Karlsson. Även Thomas Karlsson är flerfaldig kretsmästare, ÖSM-mästare och svensk mästare och skjuter för Salems Pk.

 

Salems Pk är förresten en av få svenska klubbar som kan ställa upp med ett lag med endast landslagsskyttar och svenska mästare. ”Naturligtvis” vann de även kretsmästerskapet i tremannalag som bestod av Thomas Beck, Thomas Herkevall och Thomas Karlsson. De tre ”Thomasar”  från Salem var till synes oslagbara denna vackra söndag i september och vann med 8, respektive 11 poäng / träffar över silver- och bronsmedaljörerna. Silvermedaljerna i lag gick till Atlas Copco Pk och bronsmedaljerna till Upplands Väsby Psk.

 

Stockholms skyttar ser nu fram emot årets sista mästerskap i huvudstaden – kretsmästerskapet i vgrp A – som arrangeras av ”fältskytteklubben Salems Pk” den 28 september 2008.

Inte föranmäld? Anmäl dig på plats!

På återseende på Hemvärnets Stridsskola i Vällinge och LYCKA TILL!

 


"Ragnarrök på Lövsta?"    Nej, men väl Stockholms kretsmästerskap i revolver!


En av stationscheferna på Lövstabanan - NP:s chefredaktör Ulf Hansson.


Knepig station i Lövstaskogen


På "rullbommen bommades" en hel del av de 3 x 2 figurerna!


Till sist - station 8 framför klubbhuset.


Stig Nyberg noterade resultat - Hans Narebo kontrollerade skrivningen


Tuff särskjutning om medaljer på minsta möjliga figurer!


Tävlingsledaren Björn Nehl räknade träffarna i särskjutningen


BÄST IGEN - Thomas Beck, Salems Pk, kretsmästare i revolver för sjätte gången!


silver - Håkan Björn        GULD - Thomas Beck        brons - Thomas Karlsson


kretsmästare i lag - Salems Pk
silver - Atlas Copco Pk                                                   brons - Upplands Väsby