ÖSM i precision 2008
 
Publicerat 2008-09-01 (av Peter Siegel)

 

Upsala Sportskytteklubb arrangerade årets Öst-Svenska Mästerskap i precision på Faxans skjutbana i Uppsala den 30 och 31 augusti. Deltagarantalet var tyvärr inte överdrivet stort, bland annat deltog bara en enda junior, David Lindström från Bollnäs! David sköt dock ett utmärkt resultat, hela 466 poäng. Men – var fanns alla andra juniorer denna dag och varför kom de inte till Sveriges näst högst rankade tävling? Bedrövligt och samtidigt mycket illavarslande för överlevnaden av vår roliga sport!

Styrelserna av Sveriges nästa 700 pistolklubbar borde verkligen bemöda sig mer att se till att juniorerna kommer ut i ”hetluften” och deltar i externa tävlingar!

 

Östsvensk Mästare i vapengrupp C med 479 poäng blev Joakim Andersson från Sala Pk. Patrik Larsson, Östhammars Pk och Per-Erik Claesson från Bollnäs, samt Niklas Malm, Rotebergs Sk, landade alla på 477 poäng och fick skuta isär om silver och brons.  Silvret gick till Patrik, bronset till Per-Erik och Niklas hamnade på 4:e plats.

 

Östsvensk Mästarinna blev Sofia Frisk från Östhammar Pk och juniormästartiteln gick till David Lindström. Östsvensk mästare i den yngre veteranklassen blev inte så överraskande Lennart Rehnström, Upplands Väsby och bästa äldre veteran var Kaj Forsblom från Älvkarleby Pk.

 

På söndagen var det sedan dags för vapengrupperna B och A. Storfavorit där var Anders Thunholm som hade vunnit dessa båda klasser de senaste tre åren i rad. I år blev det dock ”bara” ett silver i vgrp A och ett brons i B. Som sagt – man kan inte vinna jämt, men två ÖSM-medaljer blev det ju i alla fall.

 

Östsvensk Mästare i både vgrp B och A blev en annan duktig skytt, nämligen Niklas Blomgren från Lövsta Skf. Niklas som numera bor i Linköping, men fortsätter att tävla för Lövsta, vann A med 476 och B med 477 poäng. Vi får se om han kan göra om bravaden nästa år. Lätt blir det ju inte! Anders Thunholms sex raka guld i dessa båda vapengrupperna är mycket svårt att slå!

 

På Faxan skjuter man dock inte bara precision utan även fält, nästa tävling går redan söndagen den 7 september 2008. Gå gärna in på www.usk.se och kolla vilka inbjudningar som finns där.

USK:s entusiastiska funktionärer välkomnar er på det hjärtligaste till klubbens samtliga sport-, precisions- och fältskjutningar!  

 

VÄL MÖTT PÅ FAXAN!Upsala Sportskytteklubb arrangerade ÖSM i precision 2008.

 


Duktige junioren David Lindström vägde in sin Morini
och sköt  sedan hela 466 poäng!På lördagen tävlade man vapengrupp C och på söndagen både B + A.TUFFT!

Bo Simu, Sandviken, sköt med sin 45:a Colt i vapengrupp B
 


De spännande särskjutningarna följdes med intresse och inlevelse

 


USK:s Lars Axelsson delade ut  priser och medaljer.

 


Joakim Andersson, Sala Pk, vann vgrp C

och Niklas Blomgren, Lövsta, vann både vgrp B & A.

 


Sofia Frisk, Östhammar, segrade i DC

och David Lindström, Bollnäs, vann Junior.

 


Lennart Rehnström, Uppl. Väsby, vann veteran yngre
och Kay Forsblom, Älvkarleby, vet. äldreVÄLKOMNA IGEN PÅ FAXAN!