45:e Ärtsoppsmatchen
 
Publicerat 2009-04-23 (av Peter Siegel)

 

Sedan år 1965 har det varit en oavbruten tradition för olika 10-mannalag från Nynäshamns APK och Katarina Pistolskytteförening att mötas i vänskapliga och trevliga klubbmatcher. Första matchen går som vanligt i Nynäshamn på våren, där Benny Bostedt och hans klubb efter en skjutning på sju serier serverar ärtsoppa och varm punsch. Med eller utan %! På returmatchen hemma hos Katarina Psf på hösten är det kutym med ”delikat surströmming” med tillbehör.  

Där tillhandahåller man dock för ”säkerhets skull” även vanlig sill och strömming för dem som inte betraktar den norrländska delikatessen surströmming som ”människoföda”.

 

I år var det alltså för 45:e gången lagen möttes och Nynäshamn lyckades vinna den första matchen med siffrorna med 3183 mot Katarinas 3177 poäng! Det viktigaste i dessa matcher är dock den sociala samvaron och kontakten mellan dessa två klubbars skyttar och att efter en spännande precisionsskjutning tillsammans få inmundiga dessa svenska specialiteter.

 

Bästa skytt i år var Nynäshamns Lars-Erik Myrberg som presterade respektabla 335 poäng. Bästa dam var Paula Janver från Katarina Psf, som några helger efter även blev kretsmästarinna i veteran äldre fält på Kungsängen. Efter ett fyrfaldigt HURRA för Nynäshamn väntar Katarina Psf:s skyttar nu bara på att få ta gruvlig revansch i returmatchen, den så kallade SURSTRÖMMINGSMATCHEN på Hacksjöbanan i augusti 2009.

 

Trevligt, roligt och spännande blir det garanterad igen!Dags för 45:e Ärtsoppsmatchen mellan Nynäshamns APK och Katarina Psf.


Några 50-poängare?    Några tolkskott?


Tyvärr, Peter Siegel, den går INTE in!


Det är "bara 48"!


Tolkskott UT eller EJ
Det var ärtsoppan och den varma punschen man längtade efter!


Det vattnades ju i munnen redan innan!


Mera punsch?      JA, TACK!


VEM VANN? NYNÄSHAMN eller KATARINA?
Benny Bostedt räknade ut totalpoängen innan prisutdelningen.


Ett påskägg till bästa skytt - hemmasonen Lars-Erik Myrberg - 335 poäng ...


... och till bästa dam - Paula Janver, Katarina Psf.