VINTERFÄLT

på Faxan
 
Publicerat 2009-02-16 (av Peter Siegel)

 

Is, snö och kyla hindrar inte en riktig fältskytt från att åka ut och tävla! Redan halv åtta på morgonen ”hängde folk på låset” och kvart i åtta var det kö till anmälan och vapenkontrollen på Faxan i Uppsala.

Det var många som ville ut och skjuta fält igen! Hela 315 starter registrerade arrangören Bertil Olsson och UPSALA SPORTSKYTTEKLUBB / UPPSALAPOLISENS PISTOLSKYTTEKLUBB.

 

Två ”jättelika handvärmare” fanns uppställda på Faxan för att frusna skyttar skulle kunna tina upp fingrarna mellan stationerna och starterna. Humöret var dock på topp, likaså många skyttars resultat.

Aderton gånger sköt de bästa skyttarna fullt i de fyra vapengrupper.

 

Lars Hagman från Hedemora Pk samt sju skyttar till av femtiosex totalt sköt fullt i C3. Lars hade dock bästa särskiljningspoäng och vann därmed klassen. Bäst i de olika resterande klasserna i vgrp C blev: Dam 3 - Ann-Luise Arktoft, Lövsta, Junior - Stefan Söderholm, Hudiksvall, Veteran Yngre – Lennart Rehnström, Upplands Väsby och Veteran Äldre – Christer Westin, ACPK.

Christer, som är kretsordförande i Stockholm, skjuter fr.o.m. i år i veteran äldre och hade bara en enda bom. Med 47 träffar visade Christer att han är fortfarande är STILL GOING STRONG!

 

Tomas Hämäläinen, ACPK, svensk mästare i både ban & fält vann vapengrupp A och B. Tomas hade tydligen en bra dag då han sköt fullt i A, B och C. En strålande prestation - inte en enda bom på hela 144 skot!

 

Thomas Beck, Salems Pk, även han flerfaldig svensk mästare var bäst i revolver. Thomas har tidigare en gång skjutit GRAND SLAM, d.v.s. han vann kretsmästerskapet i Stockholm, Öst-svenska mästerskapet och SM i Revolver under samma år. Thomas älskar revolverskytte mest av alla vapengrupper och därför brukar det oftast gå bäst för honom i just R3.

 

Linda Svensson bör också nämnas, hon sköt fullt i B3, men tyvärr på fel tavla i C3, annars hade det nog gått bra där också! Linda är ju en riktig duktig skytt och startar oftast inte i damklassen, utan i C3. Linda vunnit klassen ibland och därmed lyckats med att ”sätta alla killar på plats”! GRATTIS, Linda!

 

Skyttarna ser nu fram emot Pk ENA:s nya tävling ENA-TUREN i Enköping den 15 mars 2009. 

Föranmälan senast den 8 mars!         Väl mött och lycka till!

 


VINTERFÄLT på Faxan i Uppsala den 15 februari 2009.
Skyttarna tinar upp fingarna mellan starterna vid skjutbanans två stora "handvärmare".


Allmän undran vid resultattavlan: "Hur ligger jag till?"


Bertil Olsson ropade upp lyckliga vinnare och delade ut priser


många fina saker väntade på den bästa fjärdedelen av skyttarna


Publiken applåderar pristagarna


"VAD SKA JAG TA?"  Undrade många!