Strålande
13:e Mälarskottet
 
Publicerat 2009-04-28 (av Peter Siegel)

 

 I strålande väder och nästan högsommarvärme arrangerade Mälarhöjdens Pk sin 13:e precisionsskjutning på Säters bana. Finkaliber är det som gäller där, andra kaliber är tyvärr inte tillåtna p.g.a. tidigare klagande grannar. Skjutbanan är dock nu så välisolerad att man inte kan höra längre att det pågår pistolskytte där.  Anslutningen var stor, nästan hundra starter i bara en enda vapengrupp är verkligen inte dåligt och arrangörerna med skjutledaren Ulf Holst var nöjda med årets deltagarantal.

 

Bästa skytt och guldmedaljör blev Thomas Dahlberg från Atlas Copco som först i C3 sköt (för honom) ”magra” 284 poäng, med sedan kom igång i den öppna klassen och där registrerade 290 poäng.

Klubbkompisen Mats Berkler sköt 284 poäng och fick Mälarhöjdens silvermedalj och Össebys Anders Atterberg som också hade 284 p, men med en 48:a som sista serie mot Mats 49:a, erhöll brons.

 

Vinnare i C3 blev Mats Berkler, ACPK, 284 poäng och bästa dam med 278 p var Martina Loginiva, Borgen Sg. Per Starell, Bromma Pk, vann veteran yngre med 279 p och Paula Janver, årets kretsmästarinna i C v/ä, vann klassen veteran äldre med 281 poäng.

 

I lagtävlingen segrade Atlas Copcos lag med Thomas Dahlberg, Mats Berkler och Arturo Miranda. På andra plats kom Mälarhöjdens Ps med Jan Arnlund, Per Bjurneliuz och Ulrika Hammarström och på tredje plats Katarina Psf med Kjell Brink, Anne-Mari Virtanen och Peter Siegel.

 

Efter att ha avnjutit välsmakande och välkryddade bamsekorvar från populära grillen på Mälarhöjdens uteservering åkte skyttarna hem nöjda. De som inte lyckades så bra kunde dock konstatera: Vi hade i alla fall riktig tur med vädret!

 

Nästa precisionsskjutning i Stockholm:

Skyttar För Världens Barn

 på Grimsta den 3 maj 2009.

 


MÄLARSKOTTET 2009
Endast kal .22 tillåtet på Mälarhöjdens skjutbana.


Alla på plats med kontrollerade vapen?


Fullt skjutlag i väntan på start.


Skjutledare Ulf Holst var mycket nöjd med årets deltagarantal!


Mälarhöjdens bana har bra ljudisolering.


EEELD !


Jan Arnlund noterade resultat och tolkade vid behov


Här kan man hänga upp och "skryta" med sina 50-poängare!


Trevlig och solig uteservering med grill och ...


... välsmakande & välkryddade korvar


NP:s redaktör Ulf Hansson köpte 2 av grillmästarens bamsekorvar!