Kretsmästerskap fält B

i Össeby
 
Publicerat 2009-05-11 (av Peter Siegel)

 

Össeby Pistolskytteklubb hade som vanligt nöjet att inbjuda till populära, nationella fältskjutningen Össebyträffen. Ovanligt var dock att det även var Stockholms kretsmästerskap i vapengrupp B. Söndagen den 10 maj 2009 var det därför extra många skyttar som åkte till Lilla Benhamra i Vallentuna i förhoppningen om mästerskapsmedaljer i B och segrar eller bra placeringar i klasserna C, A och R.

 

ÖSM fält ska gå i Södertälje den 16 och 17 maj, men Pk Svea ING 1, som i vanliga fall arrangerar detta kretsmästerskap i fält B, kan inte arrangera två stora mästerskap inom 14 dagar. Össebyträffens tävlingsledare Kenneth Karlsson och hans funktionärer, som är ”gamla i gamet”, tog över och klarade mästerskaptävlingen med glans! Banan, som lades av Björn Pettersson, verkade inte så särskilt svår egentligen, men det var ändå bara en enda skytt, den i sammanhanget inte helt okände Åke Nordin, som lyckades att skjuta fullt i vapengrupp B. Sex andra skyttar hade ”en borta”, d.v.s. 47 träffar och skulle då skjuta isär om silver och brons.

 

Åke Nordin, svensk mästare & mångårig landslagsskytt började därmed både år 2008 OCH 2009 med att vinna kretsmästerskapen i C fält och B fält i Stockholm. Åke säkrade samtidigt också sin plats i landslagsuttagningen och leder nu även Stockholms rankinglista i fältskytte.

De sex som skulle skjuta isär om silver och brons blev dock bara fyra till slut, då två av dem var tvungna att åka hem. Kvar blev Thomas Karlsson, Jan-Åke Lindström, Maud Rylander och Håkan Björn. Efter en spännande särskjutning gick silvret till Thomas Karlsson och bronset till Jan-Åke Lindström. Maud Rylander blev fyra och Håkan Björn hamnade på femte plats.

 

Bäst i vgrp A var Patrik Skottke från Lövsta, bäst i R var Roger Björkman, Råsbo och bästa C-skytt blev återigen nämnde Åke Nordin som därmed vann båda vapengrupperna han startade i.

 

Kretsmästare i lag blev Salems Pk med Thomas Beck, Thomas Karlsson och Jan-Åke Lindström. Silver gick till Upplands Väsby Psk och brons till Lövsta Skf.

 

Ett fyrfaldigt HURRA till samtliga medaljörer! 

 


Kretsmästerskap fält B gick i samband med populära ÖSSEBYTRÄFFEN 2009.


Många ville bli kretsmästare i B ...


... men bara en lyckades skjuta fullt!  Sex skyttar hade 47 träffar!


Härlig vårstämning på banan ...


... men banläggaren hade "lagt stenar i skyttarnas väg"!
 Bara Åke Nordin sköt fullt!


Spännade särskjutning om silver & brons!


Dubble kretsmästaren Åke Nordin  -  en "Rolls Royce bland fältskyttar"!


Thomas Karlsson - silver        Åke Nordin - GULD        Jan-Åke Lindström - brons.