FYRA SERIEFÄLT I ÖVERUM
 
Publicerat 2009-01-14 (av Peter Siegel)

 

Överums Pk arrangerar som vanligt i januari och februari fyra seriefält runt sin skjutbana på Borgudden i Överum. Banan är väldigt vackert belägen på en udde vid sjön Ryven och det är inte många klubbar som kan skryta med att ha ”sjötomt”.

 

Den 11 januari 2009 var det alltså dags igen för första serietävlingen. Vädret var perfekt för årstiden, 3 plusgrader och ingen blåst! Överums eldsjäl, ordföranden och tävlingsledaren, Sven-Olov Nilsson var nöjd med deltagandet och tävlingsförhållandena denna helg, man slapp ju dessutom skotta snö som vid tidigare tillfällen! Det klart att det kom många skyttar då som ville skjuta fält igen efter jul och nyårshelgen. Hela 181 starter registrerades av Anders Lundgren som satt vid datorn och samtidigt noterade många bra resultat.

 

Bäst i vgrp C var flerfaldige svenske mästaren P-O Andersson från Örebro som sköt fullt med 38 särskiljningspoäng. Även Johan Strand från Åby Sk och Anders Magnusson, Växjö Pk lyckades med bedriften, men hade 29 respektive 11 särskiljningspoäng.

 

Magnus Andersson sköt fullt även i vgrp B, men där var han ensam om den bravaden. Med 48/26 och 34 poäng var bäst i den klassen.

 

Richard Ramstedt från Örebro sköt ensamt fullt i vgrp A med 48/26 och 30 poäng i särskiljning.

 

Roger Björkman, regerande svenske mästaren i Revolver som från i år tävlar för Råsbo Pk, var bäst i R 3 och hade hela 40 poäng i särskiljning som var dagens högsta resultat. I R3 fanns dock två skyttar till som lyckades skjuta fullt, nämligen Jens Carlsson, Örebro, och Fredrik Gustavsson från Linköpings Skf, båda med 31 poäng, samt undertecknad i klassen veteran äldre R.  (”Gubbe” fr.o.m. i år - tänk vad tiden går!)

 

Martina Hallblom från Örebro var bästa dam med 45/25 och 20 särskiljningspoäng.

 

Skyttarna ser nu fram emot seriefält nr 2 söndagen den 18 januari 2009 och hoppas på lika goda väderförhållanden och glada funktionärer som vid första omgången!

 

Överums Pk, grundad 1962, arrangerar årligen 4 seriefält i januari och februari
 

Strålande soluppgång på vägen från Stockholm till SERIEFÄLT i ÖverumC-A Hultman och "Olle" (tävl.ledaren Sven-Olov Nilsson) tog emot skyttarna i anmälanAnders Lundgren fick jobba hårt   -   knappade i hela 181 starter!

 


Ingången till ÖPK:s skjuthall   -   i bakgrunden markering på station 1GROVKALIBERPATRULL "in action" !Markering på station 1

 


Segrare vgrp C > P-O Andersson,            vgrp R > Roger Björkman ochvgrp A > Richard Ramstedt.
 

Bild saknas tyvärr på vinnaren i vgrp B, Anders Magnusson, Växjö Pk,
som ensamt sköt fullt i denna vapengrupp.


NÄSTA SERIEFÄLT i ÖVERUM den 18 januari 2009, samt 1 och 8 februari.