SKVALPSKOTTET 2009

”hot shots i högsommarvärmen”
 
Publicerat 2009-06-06 (av Peter Siegel)

 

Nynäshamns APK arrangerade på morsdagen den 31 maj sitt 17:e SKVALPSKOTT och vädergudarna var på bästa möjliga humör! Det var även skyttarna och många 50-poängare registrerades bland de 128 starter i denna årliga nationella precisionsskjutning.

 

Bästa skytt var inte helt överraskande Bromma Pk:s Björn Bogfeldt. Hemkommen efter många år i London har han gjort en fantastisk ”come back”! Björn, som tidigare var rankad etta i ”banskytte” i Stockholm och fortfarande innehar kretsrekordet i C, tävlar i år i klass 2, men visar på varje tävling att de gamla takterna sitter kvar. I vgrp B 2 sköt han två 50-poängare och nådde därmed totalt 291 poäng, vilket var det högsta resultatet av alla deltagare.

Björn vann även klass C2 med 289 poäng, samma poäng som vinnaren i C3, Thomas Dahlberg, och Tomas Hämäläinen på andra plats.

 

En annan skytt som sköt bra var hemmasonen Lars-Erik ”Myran” Myrberg som vann A3 med 282 och B3 med 286 poäng. Baril Ignatius, som inte hade tävlat på några år och därför sköt i A2 vann sin klass också med 282 poäng. Roligt var att Baril dagen innan Skvalpskottet hade blivit årets kretsmästare i precision A på Atlas Copcos bana Snörom i Älta. Baril Ignatius vann detta kretsmästerskap med 471 poäng. 47 i snitt, dvs. 282 poäng på sex serier, höll han därmed också i Nynäshamn!

 

Även Maria Prandl-Norrgård från Salems Pk, som också hade vunnit ett mästerskap innan Skvalpskottet, nämligen damklassen på kretsmästerskapet i precision C på Grimsta, visade igen att hon var bäst och vann D3 i Nynäshamn med 286 poäng.

Veteran yngre vanns av Kari Saukko, Salem, och veteran äldre av Peter Siegel, Katarina Psf. Även Peter Siegel hade vunnit kretsmästerskapet i C i klassen veteran äldre veckan innan. De tre skyttarna visade därmed att deras segrar minsann inte var någon ”tillfällighet”!

 

Benny Bostedt och hans skyttevänner i NAPK önskar alla välkomna igen på nästa års SKVALPSKOTT i Nynäshamn, det 18:e i följd, och hoppas på lika fint väder och stämning som i år!Skvalpskottet 2009
Fullt i hallen och parkeringen!


Regerande kretsmästarinnan Maria Prandl-Norrgård vann D 3 med 286 p!


"Hot shots" i högsommarvärmen!


Spegelbyte efter varje serie!           Några 50-poängare?

  
 
Några av de glada 50-poängsskyttarna!


"Myran", Lars-Erik Myrberg, sköt den snyggaste 50:an och vann både A3 och B3.


Björn Bogfeldt, Bromma Pk, sköt tävlingens högsta resultat!
291 poäng med två 50-poängare i vgrp B 2!
I vgrp C 2 sköt Björn 289 p.


Thomas Dahlberg vann C 3 med 289 poäng, samt en 50:a som sista serie!


Även Tomas Hämäläinen sköt 289 poäng i C 3,
 men verkade inte vara allt för ledsen att han avslutade med "bara en 47:a" !


Nynäshamns Benny Bostedt hade som vanligt full koll på poängen!


NAPK är även känd för sina prisvärda och kanongoda smörgåsar!
Bara det är värt ett besök i Nynäshamn!
Tyckte många hungriga och törstiga skyttar.