SURSTRÖMMINGSMATCHEN

45-årig tradition
 
Publicerat 2009-08-22 (av Peter Siegel)

 

För 45:e gången i rad möttes Katarina Psf och Nynäshamns APK för kubbmatcher med 10-mannalag och 5 reserver. Denna roliga tradition började redan 1965 med en 7-seriers match i Nynäshamn där man efter skjutningen serverar ärtsoppa och varm punsch, med eller utan %!

 

Returmatchen går sedan på Katarina Psf:s hemmabana, numera vid Hacksjön i Tullinge. Där är det tradition med surströmming som då sprider sin ”härliga doft” över hela banan. De som inte betraktar denna norrländska delikatess som ”människföda” får istället Paula Janvers sill och goda strömmingslådor.

 

Årets första match i Nynäshamn, ”Ärtsoppsmatchen”, vanns av hemmaklubben och, kan man tänka sig, NAPK segrade i år även i returmatchen! Siffrorna var 2862 mot Katarinas 2826. Resultaten är dock inte det viktigaste utan det är klubbarnas trevliga samvaro två gånger varje år och maten efteråt som räknas högst. Gemytlighet är ordet!

 

Bästa skytt 2009 var Rikard Björkviken, NAPK, som fick en ask Wiener Nougat. Bästa dam var Katarinas Paula Janver som fick Nobless.

 

”Jättekul med årliga Ärtsoppsmatchen och Surströmmingsmatchen! Den snart 50-åriga roliga traditionen måste upprätthållas!”

 


45-årig tradition!


Nynäshamns Benny Bostedt noterar noggrant resultaten.


Stig Arksand serverar surströmmmingen  -  Benny Bostedt avnjuter delikatessen


"En härlig doft breder ut sig över Hacksjöbanan!"


Långbord med surströmming, öl och gemytlighet!


Bästa skytten - Rikard Björkviken - vann Wiener Nougat


Bästa dam - Paula Janver - fick Nobless