55:e FYRISTRÄFFEN
 
Publicerat 2009-04-13 (av Peter Siegel)

 

Fyristräffen i Uppsala är en gammal och populär fältskjutning som besöks av skyttar från vida omkring den gamla universitetsstaden. De talrika stockholmarna är dock säkert lite avundsjuka på det stora och fina skyttecentret EKEBYBODA för en sådan skytteanläggning finns inte i hela huvudstaden som blev hårt drabbad av ”skjutbanedöden” de senaste decennierna!

Uppsala har dessutom också precisions- och fältskyttebanan FAXAN och jag undrar om Uppsalaskyttarna är medvetna om hur lyckligt lottade de är egentligen?!

 

Upsala Sportskytteklubb och Uppsalapolisens Pistolskytteklubb anordnade Fyristräffen för 55:e gången i år. Bertil Olsson, SSF:s gamla förbundskapten och pistolskytteentusiast, och hans medlemmar har minst sagt fått ”lite rutin” att arrangera tävlingar. Klubben anordnar förutom Fyristräffen även en mängd andra tävlingar ända upp till SM-nivå i både sport- och nationellt skytte. En stor eloge för detta!

 

På årets Fyristräffen sken solen från en blå himmel, något som oftast inte är så vanligt i månad april, men man säger att en bra arrangör brukar ha ”tur med vädret”! Fältskytteslingan började i år i skogen bakom klubbhuset och avslutades med ett långhåll framför.

 

Banläggarna Ulf Algulin och Per Wickberg lyckades lägga en lagom svår bana och de flesta skyttarna kunde åka från tävlingen ganska nöjda. Mest nöjda var förstås vinnarna i de olika vapengrupper och skytteklasserna.

 

Alf Kling och Robert Råsbo gick inte att skiljas åt och fick därför vinna C3 tillsammans. Båda hade 48/26 och 14 poäng i särskiljning. Kanske skulle banläggarna ha satt poängräkning på en station till för särskjutning förekommer inte på Fyristräffen. Robert Råsbo vann dessutom även vgrp B och är värd extra beröm!

 

Anna Törnqvist, Lövsta, vann Dam 3, men blev ändå inte bästa dam på grund av att Linda Svensson och Monica Hjertqvist alltid tävlar i C3 och därmed ger alla killar en match! ”Bästa dam” blev således Linda Svensson med 46/26 och som hamnade på 12:e plats i C3. Bästa och tyvärr enda junior var Stefan Söderholm från Hudiksvall. Vad gjorde alla andra juniorer denna soliga söndag?

 

Jan-Åke Lindström från Salem vann veteran yngre och Ove Andersson, Upplands Väsby, var bäst bland äldre veteraner.

 

Lars Hagman, Hedemora, segrade i vpgr A och Thomas Erlansson, Salems Pk, i revolver.

 

Hederspriser till den bästa fjärdedelen av skyttarna delades som vanligt ut av Bertil Olsson och Hasse Melgren och tävlingsledaren Kurt-Lennart Tynell kunde konstatera att även den 55:e Fyristräffen hade avlöpt väl!


FYRISTRÄFFEN 2010
Hasse Hemgren delade ut förutsättningarna till veteranen Paula Janver.


svensk "GUL och BLÅ" station


Alltid lika spännande att gå fram och se träffarna!


Jodå - det var fullt här också!


Duellstället vid skjuthallen var ett fast mål i år.


Sista stationen - långhåll i motljus.


Alf Kling och Robert Råsbo delade segern i vgrp C,
Robert vann även vgrp B.

 
Lars Hagman bäst i A                                    Thomas Erlansson bäst i R


Bästa vet/y - Jan-Åke Lindström             bästa vet/äldre - Ove Andersson
 

Anna Törnqvist segrade i D3


Inger Rosén & Kerstin Wallsten registerade resultaten.


Hasse Hemgren & Bertil Olsson
delade ut priserna och hade lika roligt som skyttarna!