GRIMSTATRÄFFEN
 
Publicerat 2010-09-21 (av Peter Siegel)

 

Stockholmspolisens Skytteförening, en av Stockholms största tävlingsarrangörer, anordnade som vanligt den årliga GRIMSTATRÄFFEN på sin hemmabana, Grimstas Skjutbanor nära Vällingby. Skytteanläggningen på Grimsta var även tävlingscentrum för årets SM och i dess hallar arrangerades SM i precision.

 

Eldsjälar finns det gott om i Stockholmspolisen som t.ex. ordf. Tommy Andersson, vice ordf. Mike Winnerstig, Sten-Erik Kassmo med dotter Ann-Marie, Patrik Johansson, Sune Söderström, Willy Palm, Ingemar Bäckström, Anneli Johansson, Liselott Såmark, bara för att nämna några. Dessa entusiaster arrangerar många tävlingar i både sportskytte och nationellt skytte. Pistolskyttarna i Stockholm kan skatta sig lyckliga att det finns en förening med en sådan stor och fin skjutbana som Grimsta och som dessutom är villig att dra det stora lasset i huvudstadens tävlingsverksamhet!

 

Bästa skytt på Grimstaträffen 2010 var Stockholmspolisens egen Kenneth Prameus, som vann vgrp C3 med 289 poäng. Tyvärr åkte Kenneth hem tidigt och finns inte med på bild. Patrik Skottke, Lövsta, kom tvåa med samma resultat, men sämre näst sista serie. Patrik vann dock vapengrupp A med 286 poäng. I vapengrupp B sköt Lennart Rehnström bäst med 288 p, men så är han också regerande östsvenska mästare i B. Lennart vann dessutom även klassen veteran yngre. Peter Siegel, Katarina psf, vann veteran äldre och blev bästa veteran sammanlagd. Bästa dam var Lena Bodin som tydligen har (skytte-) generna efter sin mamma, världsmästarinnan Kerstin Bodin.

 

Individuella prispengar, som i år var sponsrade av Joakim Henrikson & Jerk Jansson i butiken PROTECTION GEAR - SAFE4U - på Drottningholmsvägen 74, delades ut direkt av prisutdelaren Sten-Erik Kassmo. Det tre bästa i varje vapengrupp, de tre bästa damer och tre bästa veteraner (yngre och äldre sammanslaget), samt de tre bästa lagen tilldelades dessutom arrangörsklubbens snygga medaljer i guld, silver och brons.

 

Nästa tävling på Grimsta är kretsmästerskapet i Militär Snabbmatch lördagen den 25 september 2010, arrangerad av SAPK. Missa inte detta spännande och roliga mästerskap och missa förstås inte heller ”Grimstaträffen 2011”!

 


Fint höstväder på årets "Grimstaträffen".


Skytteoptikern Hans Bark lämnar sina vapen till Magnus Sandqvist för kontroll.


Willy Palm var skjutledare och "allt i allo"!


Fullt i skjuthallen på Grimstaträffen 2010.


Peter Fielder kritar Benny Östlunds 50:a som Benny själv
 hade nöjet att notera!


Snabb och effektiv resultatredovisning på stora tavlan!


Svenska mästarinnan Anneli Johansson noterade raskt serie för serie.


Pk Sveas och Katarinas skyttar tar kafferast på Grimstastugans veranda.


Patrik Skottke, Lövsta, bäst i vgrp A och tvåa i C.


Lennart Rehnström, årets östsvenske mästare i vgrp B, vann B även
på Grimsta!
Lennart var bästa Stockholmsskytt på SM 2010
där han vann både fält och precision i klassen veteran yngre.


Lena Bodin, Stockholmspolisen, var bästa dam på Grimstaträffen.


Peter Siegel blev bästa veteran (yngre och äldre sammanlagd).
Här framför den av honom designade SPSF-affischen från året 1999.


Sten-Erik Kassmo var prisutdelare, dottern Ann-Marie gifte sig veckan innan.
GRATTIS och LYCKA TILL med äktenskapet & skyttet!

 
Ett STORT TACK!
 
Till Joakim Henrikson & Jerk Jansson i butiken PROTECTION GEAR (SAFE4U)
på Drottningholmsvägen 74 som sponsrade Stockholmspolisen
med prispengar till Grimstaträffen 2010.