HANDEN OPEN 2010

Jens O`Konor segrade för fjärde gången i rad!
 
Publicerad 2010-03-14 (av Peter Siegel)

 

HANDEN OPEN är en cuptävling, man mot man, där bara skytten med de starkaste nerverna vinner! En utslagningstävling där tidigare år hela 128 skyttar gjorde upp om på lördag vilka 64 som skulle gå vidare till andra omgången på söndagen. På tävlingens andra dag, söndagen, halverades skyttarnas antal igen omgång för omgång. Alltså 64 > 32 > 16 > 8 > 4 > 2 och till slut - The Winner!

 

Tyvärr har antal anmälningar sjunkit lite med åren och nuförtiden tävlar man bara på en enda dag – en lördag! Med lite mer reklam för tävlingen skulle man nog säkert kunna öka antalet anmälningar igen. Men - den som vill vinna Handen Open har dock inte fått det lättare ändå för det gäller fortfarande att slå precis ALLA motståndare i tävlingen!

 

Fyra gånger har Jens O´Konor nu deltagit i Handen Open och lika många gånger har han tagit hem segern! Jens tycks sakna nerver och vara övertygad om att inte kunna förlora - vem han än möter! Den skytten som har vunnit flest gånger i HO är Per Aldén som sammanlagt har vunnit sju (7!) gånger. Per har dock pensionerat sig för flera år sedan, slutat tävla och slagit sig till ro i södra Sverige.

 

Thomas Dahlberg har efter det vunnit sex (6!) gånger totalt, men sedan Jens O´Konor kom med i tävlingen så blev det stopp på den raden av segrar. Thomas har hamnat i final med Jens tidigare men Jens verkade omöjlig att slå. Så även i år! I en otroligt spännande final sköt Thomas bland annat 50 poäng med fyra innertior i tredje serien, men inte ens det hjälpte. Med siffrorna 192 mot 188 segrade Jens O´Konor också i år! Man kan bara beundra denne ”supercoole skytt” och önskar ett STORT GRATTIS!

 

Kommer någon i framtiden att kunna slå Per Aldéns rekord på sju segrar i Handen Open? Thomas Dahlberg har ”bara två segrar kvar” för att överträffa gamla mästerskytten Per Ahldén. Eller kommer suveräne Jens O´Konor kunna vinna fyra gånger till?

Delta i HANDEN OPEN nästa år och se själv!

 


"Man mot man!" (med tom hand? Karate?)


"Vem har nerver av stål?"


Markering i årets djupsnö!


Jens O´Konor    -     i final igen med     -    Thomas Dahlberg


Trea i Handen Open i år - Lars-Erik Myrberg


Jens O´Konor
HANDEN OPEN:s lycklige vinnare för fjärde gången (och året) i rad!